Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η Ειρηνική επανάσταση της Πιερίας

EIRHNIKH_EPANASTASH_1
Ενα ακόμη σαφές μήνυμα έστειλαν χθες το βράδυ οι Πιεριείς, ότι δεν πρόκειται να δεχθούν επιπλέον επιβάρυνση του εισοδήματός τους από την επιβολή νέων διοδίων ή από τη λειτουργία παλαιών σε δρόμους ανύπαρκτους που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια.
Πολλοί ήταν οι απλοί πολίτες (μεταξύ αυτών δήμαρχοι, πολιτευτές και ο νομάρχης) που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στα διόδια της Λεπτοκαρυάς «καταλαμβάνοντάς» τα για αρκετές ώρες και επιτρέποντας τη διέλευση των ελάχιστων οχημάτων που κινούνται πλέον στην περιοχή, χωρίς την καταβολή διοδίων.
EIRHNIKH_EPANASTASH_2«Η Πιερία αποφάσισε και ενωμένη λέει όχι στα διόδια», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά και να μην ξαναπληρώσουν διόδια.
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στον κόμβο της Λεπτοκαρυάς και από εκεί με τα οχήματά τους κατευθύνθηκαν στα διόδια της περιοχής. Εκεί υπήρχε αστυνομική δύναμη, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, η οποία φρόντισε, σε συνενόηση με την Επιτροπή Αγώνα, να παραμείνουν ανοιχτές δυο λωρίδες κυκλοφορίας, μια για κάθε κατεύθυνση.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι από το συγκεριμένο σταθμό διοδίων ελάχιστα ήταν τα οχήματα που πέρασαν, αποδεικνύοντας ότι στόχος της επαναλειτουργίας τους ήταν η «τιμωρία» των Πιεριέων, αλλά και η διάσπαση του νομού στον αγώνα που δίνει ενάντια στην επιβολή νέων διοδίων.
Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αργά τη νύχτα, ενώ όπως έκανε γνωστό η Επιτροπή Αγώνα υπήρξε ήδη ανταπόκριση από τον Υπουργό Υποδομών στο αίτημα για συνάντηση, η οποία όπως ειπώθηκε ίσως να πραγματοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα στο νομό μας.
(Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: