Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

SXOLH_GONEON
Την παρουσίαση του προγράμματος του νέου κύκλου διαλέξεων της Σχολής Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης έκανε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος Κων/νος Κορομπίλης, πλαισιωμένος από το μέλος του Δ.Σ της σχολής και αντιδήμαρχο Κατερίνης Βικτωρία Παπατολίκα.
Μεταξύ των οκτώ διαλέξεων που περιλαμβάνει ο νέος κύκλος, περιλαμβάνονται και δυο περί τέχνης. Η μία περί μουσικής τέχνης, από τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, με τίτλο «Μουσική-μια μοναδική τέχνη, αλλιώτικη από τις άλλες» και η άλλη περί θεάτρου από τον τέως Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ,Β.Ε και ηθοποιό Νικήτα Τσακίρογλου, με τίτλο «Το Θέατρο στη ζωή μας».
Τη θεολογική πλευρά της ζωής θα αναδείξει ο μοναχός της Νέας Σκήτης Αγίου Όρους π. Νίκων («Η Τελική κρίση»), δυο διαλέξεις έχουν στο επίκεντρό τους τις σχέσεις γονέων και παιδιών, στις αξίες, τα αξιώματα και τις αξιώσεις των γυναικών θα αναφερθεί η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Μ. Σπυροπούλου, ενώ καλεσμένοι  είναι και γιατροί του ....Ογκολογικού Κέντρου του Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης που θα μιλήσουν για την πρόληψη και τη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Ο νέος κύκλος διαλέξεων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα (όπως πάντα στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, στις 7.00 το απόγευμα), με ομιλητή τον ναύαρχο ε.α και επίτιμο Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α Χρήστο Λυμπέρη, που θα αναφερθεί στους χειρισμούς κρίσεων, με αφορμή τη παρέλευση 14 χρόνων από τη κρίση των Ιμίων.

Πολλές υφέρπουσες φήμες φέρουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Αμοιρίδη να ενδιαφέρεται για το νέο διευρυμένο δήμο Κατερίνης.
Εμείς του θέσαμε ευθέως το ερώτημα: «Ενδιαφέρεστε πράγματι;», τον ρωτήσαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
Και μας απάντησε:
«Ε όχι. Δε γίνεται κάθε καλοκαίρι να τρέχω για εκλογές. Έτρεξα το 2009, δε χρειάζεται να τρέξω και το 2010»!

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου, λύθηκε, μας πληροφορεί ο Διοικητής Δημήτριος Παπαδημόπουλος.
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Κατερίνης «αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους τοπικούς βουλευτές για την άμεση ανταπόκριση και την, τελικά, αποτελεσματική αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου μας», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση, με την επισήμανση-σχόλιο: «Για μία ακόμη φορά απεδείχθη ότι η κοινή δράση και η συλλογική προσπάθεια αποδίδουν καρπούς».
Εμ, για κάτι τέτοια (που σε ένα σύγχρονο κράτος υποθέτω ότι λύνονται αυτόματα) τους έχουμε εμείς τους βουλευτές.

Τους πήραν στο …ψιλό
SKITSO_PETROYLAKH
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ από άνεργο του ΟΑΕΔ αποδείξεις από διάφορες αγορές ειδών ένδυσης, υπόδησης, επίπλων και άλλων ειδών. Επίσης πωλούνται αποδείξεις από παροχή υπηρεσιών Ιατρών, Δικηγόρων, υδραυλικών, και αλουμινάδων. Δεκτός διακανονισμός ή ανταλλαγή με μηχανάκι. Για τους πρώτους 5 που θα επικοινωνήσουν, χαρίζεται από 1 απόδειξη μεγαλοδικηγόρου του Κολωνακίου με ποσό άνω των 500 ευρώ εκάστη. Πληροφορίες τηλ. 210-3332000
Την παραπάνω αγγελία-φάρσα δημοσίευσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ένας χιουμορίστας Έλληνας, δίνοντας το νούμερο του τηλεφωνικού κέντρου του υπουργείου Οικονομικών, που … τρελάθηκε να δέχεται κλήσεις από ενδιαφερόμενους.
Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμηοί, που θα ‘λεγε κι ο Αστερίξ ο Γαλάτης.

SYNTHHMATA_1
Με συνθήματα κόσμησαν το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
Δε λέμε ποιοι, γιατί η «Αιγαίο» είναι ικανή να τους μηνύσει για φθορά ξένης περιουσίας.
SYNTHHMATA_2

«Όταν έχεις τον τραυματία στην εντατική, δεν κάνεις διαβούλευση, να περιμένεις 6 μήνες τα αντιβιοτικά. Kάνεις άμεσες κινήσεις να τον σώσεις. Έτσι και ξεφύγουν τα σπρεντ, πάει... Έτσι έφυγαν και τόσα κεφάλαια σε τράπεζες του εξωτερικού», είπε ο Mίμης Aνδρουλάκης στο Mega, μιλώντας για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αργεί να ανακοινωθεί.
Λέει τον πόνο του κι ο σύντροφος, τι να κάνει;





A_1
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Υπηρεσία και στην Πολεοδομία του Δήμου Κατερίνης.
"Εύχομαι τη φετινή χρονιά να δέσουμε ακόμα περισσότερο τις καθημερινές μας σχέσεις γιατί πρώτα απ' όλα είναι ο παράγοντας άνθρωπος», ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης, ο οποίος ευχήθηκε τον καινούργιο χρόνο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η σχέση εμπιστοσύνης. Ο κ. Χιονίδης τόνισε ότι έχει γίνει μεγάλο έργο στην πόλη μας, παροτρύνοντας όλους να εργαστούν ακόμη περισσότερο για «να δώσουμε λίγο περισσότερο ακόμη από την αγάπη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: