Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Ο αγώνας τώρα …κλιμακώνεται!


kinitopoihseis_gia_diodia_05-11
Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντάει η Επιτροπή Αγώνα στην επιμονή της παραχωρησιούχου εταιρείας να κατασκευάσει νέο σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο. Την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κόμβο του Αιγινίου, ενώ θα κλείσει και το ρεύμα της Εθνικής οδού από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς το σημείο κατασκευής του νέου σταθμού διοδίων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Επιτροπής Αγώνα, στις 12.00 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην αερογέφυρα του Αιγινίου και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί επί της Εθνικής Οδού, η οποία θα παραμείνει κλειστή αρχικά για .......περίπου μισή ώρα και μέχρι οι συγκεντρωμένοι να φτάσουν στο χώρο κατασκευής των διοδίων. Εκεί θα μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς και περίπου στη 1:30 το μεσημέρι, θα ξεκινήσουν νέα πορεία με κατάληξη την γέφυρα του Αιγινίου και πάλι επί της Εθνικής Οδού, η οποία θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωσή της.
Πάντως τα μέλη της Επιτροπής, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να «σκληρύνουν» τη μορφή του αγώνα τους, σημειώνοντας πως «δεν αποκλείεται να είναι και δυναμικότερες, εφόσον η Επιτροπή συνεκτιμήσει τις συνθήκες».
Τις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν ο Αντώνης Νταγλιούδης και ο Ηλίας Τσιτλακίδης, εκπροσωπώντας την Συντονιστική Επιτροπή, καλώντας όλους τους ενεργούς πολίτες και όλους τους φορείς που εναντιώνονται στην υπανάπτυξη της Πιερίας που θα φέρει η κατασκευή νέων διοδίων, σε συμμετοχή και συστράτευση.
«Δεν είναι ανάγκη να επιχειρηματολογήσουμε για το αίτημά μας», είπε ο κ. Νταγλιούδης, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα διόδια αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από εκείνα των Μαλγάρων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους πολίτες της Πιερίας, της οποίας η οικονομική δραστηριότητα στηρίζεται εν πολλοίς στις μεταφορές και στον τουρισμό.
Ο κ. Νταγλιούδης, σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις της Κυριακής, είναι απάντηση στην άρνηση της εταιρίας να σταματήσει τις εργασίες κατασκευής των διοδίων στο Αιγίνιο, εργασίες που ξεκίνησε προεκλογικά και θέλει πάση θυσία να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατόν, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγινίου, αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε η Επιτροπή με τους βουλευτές του Πα.Σο.Κ. της περιοχής μας, καθώς και σε εκείνη με τον υφυπουργό υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
Δεν υπήρξε καμία δέσμευση, ούτε από τους βουλευτές, ούτε από τον υφυπουργό για άμεση διακοπή των εργασιών στη κατασκευή των διοδίων, επεσήμανε ο κ. Νταγλιούδης, ο οποίος πάντως τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που η Επιτροπή συναντήθηκε με αρμόδιο υπουργό (μετά τις συνεχείς απορρίψεις ανάλογου αιτήματος από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου), ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση.
Ο Αντ. Νταγλιούδης, έκανε λόγο για «πάνδημο αίτημα» το οποίο εκφράζει το σύνολο των πολιτών της Πιερίας, αναφερόμενος στη μη κατασκευή σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, ζητώντας για μια ακόμη φορά την παρέμβαση της Κυβέρνησης για τη διακοπή των εργασιών. «Αν είναι να μη λειτουργήσουν, τότε γιατί κατασκευάζονται» είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι υπάρχει δυνατότητα από πλευράς πολιτείας να παρέμβει.
«Τα διόδια του Αιγινίου, κατασκευάζονται με ταχύτατους ρυθμούς και οι παρενέργειες της σύμβασης που έχει υπογράψει το Κράτος με την Παραχωρησιούχο σύντομα θα είναι ορατές», προέβλεψε ο Ηλίας Τσιτλακίδης, εκτιμώντας ότι το μεγαλύτερο πλήγμα από την ενδεχόμενη λειτουργία επιπλέον διοδίων στο νομό μας, θα το δεχθεί ο τουρισμός και οι μεταφορές.
Συνεχίζοντας ο κ. Τσιτλακίδης, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τακτική της Εταιρίας να επιμένει στην κατασκευή των διοδίων του σημειώνοντας πως «η αύρα του κ. Σουφλιά, μας επηρεάζει ακόμη».
Υπάρχει δεδηλωμένη πρόθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση με την Εταιρία, σημείωσε ο κ. Τσιτλακίδης, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης το συντομότερο δυνατόν, «ώστε να μην δημιουργηθεί από πλευράς Εταιρίας τετελεσμένο», με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταθμού διοδίων.
Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Τσιτλακίδης, κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες, «ακόμη και εκείνους που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις», να συστρατευθούν στον αγώνα ενάντια στα διόδια, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά το μέλλον του νομού μας και από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια του Αιγινίου, τάσσεται με επίσημη ανακοίνωση και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από επίσημη ενημέρωση που είχε από την Επιτροπή Αγώνα, δηλώνει τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημά της, «που αφορά όλους τους πολίτες της Πιερίας» και καλεί τα μέλη του να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: