Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΕ: Προτεραιότητα η μείωση προσωπικού κατά 2.000

 
ΟΤΕ:  Προτεραιότητα η μείωση προσωπικού κατά 2.000

Η διοίκηση του ΟΤΕ επιθυμεί μείωση του προσωπικού του Οργανισμού, την οποία χαρακτηρίζει ως την «κορυφαία προτεραιότητα για τον ΟΤΕ». Όπως τόνισε χθες ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ κ. Ιορδάνης Αϊβάζης, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου του Οργανισμού, η μείωση του προσωπικού και η συνακόλουθη μείωση του κόστους μισθοδοσίας είναι μονόδρομος.
Αναφερόμενος σε μελέτες για τη μείωση του προσωπικού κατά περίπου 2.000 άτομα, ο κ. Αϊβάζης σημείωσε πως «υπάρχουν εμπόδια και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και ....σχεδιασμό». Ο ίδιος μάλιστα, σχολιάζοντας την πρόσφατη αποχώρηση των περίπου 600 υπαλλήλων, τόνισε ότι «οι υπολογισμοί μας δείχνουν πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 θα υπάρξει όφελος περίπου 6-7 εκατ. ευρώ στη μισθοδοσία».
Νωρίτερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης είχε επισημάνει ότι «στις δραστηριότητες της σταθερής τηλεφωνίας Ελλάδας, ο δείκτης κόστους προσωπικού προς έσοδα απέχει σημαντικά από εκείνον των άλλων ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών». Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Deutsche Τelekom Ρενέ Όμπερμαν έριξε με τη σειρά του το γάντι στη νέα κυβέρνηση για το μέλλον της συμφωνίας για τον ΟΤΕ. «Πιστεύουμε- είπε- πως η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει την υφιστάμενη συμφωνία για τον ΟΤΕ. Είναι καλό για τη χώρα και για τον ΟΤΕ».
ΚΡΑΧΤΗΣ

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: