Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009


    ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στο πλαίσιο των παρακάτω οργανισμών, καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας το βιογραφικό τους για το συγκεκριμένο οργανισμό της προτίμησης τους, συμπληρώνοντας για διευκόλυνση τους την φόρμα.

Παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα και εκτελούνται ενέργειες για την αποκατάσταση του

Ανακοίνωση για την ανοικτή διακυβέρνηση, 2/11/2009

Η ανοικτή διακυβέρνηση αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.


Αναπόσπαστα στοιχεία της πολιτικής αυτής είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην επιλογή των στελεχών της διοίκησης αλλά και η.........
δημόσια διαβούλευση.


Ήδη, η κυβέρνηση δίνει το πρώτο δείγμα γραφής με την ανοικτή διαδικασία των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων και με την δημόσια διαβούλευση για κρίσιμα επίκαιρα θέματα.


Ξεκινά σήμερα η δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας που αφορά τομείς ενδιαφέροντος που θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις προσεχείς μέρες.


Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στην χώρα μας. Γι’ αυτό χρειάζεται να καθιερωθούν και να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να μην μείνουν απλώς μια πρωτοβουλία της παρούσας κυβέρνησης αλλά για να αποτελέσουν τρόπο διακυβέρνησης και στο μέλλον. Για τον λόγο αυτό ανακοινώνεται σήμερα ότι, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίζεται πολιτικός υπεύθυνος για τον συντονισμό και την εποπτεία των σχετικών διαδικασιών ο Υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθηγητής Ιωάννης Πανάρετος.


Aνακοίνωση, 19/10/2009
Mε μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώθηκε ότι η πολιτική εξαγγελία για ανοιχτή διακυβέρνηση, σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εμπιστοσύνης βρήκε θερμή ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία.
Το εύρος της συμμετοχής απέδειξε τον πλούτο των γνώσεων και δεξιοτήτων που υπάρχει καθώς και την προθυμία προσφοράς στο δημόσιο συμφέρον.
OpenGOVbeta     RSS | Tελευταία Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: