Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A1
Δεν φαίνεται να πτοείται και αυτό είναι προς τιμήν του, ο Ηλ. Τσιτλακίδης, από το γεγονός ότι στην Κυβέρνηση είναι το Πα.Σο.Κ. και εμμένει στις θέσεις του και στην αγωνιστικότητά του για την κατάργηση των διοδίων, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή.
Και αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι σε λίγους μήνες ο κ. Τσιτλακίδης στη Βουλή, αφού όπως υποστηρίζουν από το περιβάλλον του η τελική καταμέτρηση θα τον αναδείξει με περισσότερους σταυρούς και άρα τρίτο βουλευτή του νομού και μάλιστα του κυβερνώντος κόμματος…

Ο πρώτος που παρατυπεί είναι το Κράτος, υποστήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Γ. Παπαστεργίου, λέγοντας ότι η τιμή των διοδίων στα Μάλγαρα θα έπρεπε να είχε μειωθεί στα 0,80 λεπτά (από τα 2 ευρώ που είναι σήμερα), εδώ και ένα χρόνο!
Παρόλα αυτά το Κράτος «σφυρίζει» αδιάφορα… ..λειτουργώντας στη βάση της αρχής «ότι αρπάξουμε καλόν είναι»

A3Τα έσοδα από τους άμεσους φόρους αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,9% και να ανέλθουν στα 23,725 δισ. ευρώ από 21,785 δισ. ευρώ φέτος, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και όπως αυτό παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Όπερ σημαίνει, αυξήσεις σε καύσιμα, σε ποτά και τσιγάρα…
Η λύση είναι μια. Μαχαίρι σε ποτά και τσιγάρο, περιορισμό των μετακινήσεων με το αυτοκίνητο και ζέσταμα στο σπίτι (τις κρύες νύχτες του χειμώνα) δια της τριβής! Εκτός κι αν φορολογήσουν και το… σεξ!

Ιλαροτραγικό (και ενδεικτικό της νοοτροπίας που, προ αμνημονεύτων, καλλιεργείται σε δημόσιες υπηρεσίες) το περιστατικό που μας περιγράφει η αναγνώστριά μας Σταματία Μπέση.
«Τον περασμένο Αύγουστο», λέει, «επισκέφθηκα με την ιδιότητα της γραμματέως του Κοινωνικού- Μορφωτικού Σωματείου ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ της Νέας Χράνης, μαζί με την αντιπρόεδρο, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Πιερίας και ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το τι προβλέπει η νομοθεσία για τους ψεκασμούς με φυτοφάρμακα σε κοντινές σε κατοικημένες περιοχές αποστάσεις. Συγκεκριμένα αν επιτρέπεται ψεκασμός με αεροτρουμπίνα και σε ποιά απόσταση.
Αντί απάντησης εισπράξαμε την ερώτηση: Τα χωράφια προϋπήρχανε στη θέση αυτή ή ο οικισμός;
Και το σχόλιο: Οι άνθρωποι θέλουν να προστατεύσουν την παραγωγή τους!
Αφού συνήλθαμε από το σοκ, τον ενημερώσαμε ότι δεν κατοικούμε σε αυθαίρετα, ότι μεταφερθήκαμε με απόφαση της πολιτείας και θεωρούμε ότι δε μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά η δημόσια υγεία με την προστασία της παραγωγής, πράγματα που δεν έρχονται κατ’ ανάγκην σε αντίθεση.
Τελικά πήραμε από άλλο υπάλληλο ένα αντίγραφο της νομοθεσίας και καμία απάντηση για τον συγκεκριμένο τρόπο ψεκασμού.
Μας πρότειναν δε, να στήσουμε καρτέρι όταν γίνεται ψεκασμός και να ανακαλύψουμε αν το φυτοφάρμακο είναι υψηλής τοξικότητας! Βοήθειά μας».

Τη βούληση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να υποδεχθούν τους υπηρετούντες μέχρι σήμερα, αλλά καταργούμενους από τη νέα κυβέρνηση, αγροφύλακες, εξέφρασε το προεδρείο της ΕΝΑΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελληνικής Αγροφυλακής, σε συνάντηση που είχε χθες μαζί της.
«Μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος ως ελεγκτές περιβάλλοντος, καθώς υπάρχουν μείζονα θέματα ανάπτυξης, περιβαλλοντικής προστασίας και υποστήριξης ευαίσθητων περιοχών», είπε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ.
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
Εκεί που θα κάθονται (οι αγροφύλακες) στα ζεστά γραφεία που τους παραχώρησε ο δήμος Δίου, ας βγουν καμιά βόλτα παραέξω να τσακώσουν αυτούς που μπαζώνουν, ή βρωμίζουν τα ρέματα.
Έτσι, δεν θα έχει και δικαιολογία το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας, που σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού, του ξεφεύγουν μύριες όσες παρανομίες, μικρές και μεγάλες.

1 δις προβλέπει να εισπράξει η κυβέρνηση από έμμεσους φόρους (ποτά, τσιγάρα και καύσιμα), δηλαδή από τους μη έχοντες στην ουσία και 900 εκατ. από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις, ήτοι από τους έχοντες.
Μπράβο στο σοσιαλιστικό ΠΑΟΚ και στους πτυχιούχους masterάδες του που το σκέφτηκαν.
Δηλαδή, γαμώ τη ατυχία μου, πάλι οι καπνιστές θα πληρώσουμε το μάρμαρο!

Πέντε αλλαγές για το νοικοκύρεμα του δημόσιου, σκέφτεται να προωθήσει το Υπουργείο Εσωτερικών
Μια εξ αυτών προβλέπει ότι, όσοι έχουν κάποια υπόθεση με το δημόσιο, θα υποβάλουν το αίτημά τους σε ειδικό γραφείο κάθε υπηρεσίας, το όνομά τους θα σφραγίζεται και θα παίρνουν τις απαντήσεις με βάση συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Ο στόχος της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι προφανής: να σπάσει η διαμεσολάβηση και η συναλλαγή.
Θα ισχύει και στους ΟΤΑ αυτή η ρύθμιση;

 asxeto_05-11 

Δεν υπάρχουν σχόλια: