Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τελειωτικό «όχι» στην νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων

Τελειωτικό «όχι» στην νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων

Με την υπ' αριθμ. 3500/2009 απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση της νέας γενιάς των αυθαιρέτων εντός και εκτός σχεδίου πόλεων.
Η απόφαση αφορά στα αυθαίρετα τα οποία κτίστηκαν μετά την 31η Ιανουαρίου 1983 όταν και άρχισε η ισχύς του "νόμου Τρίτση" (Ν.1337/1983), τα οποία έπρεπε κανονικά ήδη να είχαν κατεδαφιστεί.
Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, την νόθευση και συνεχή ανατροπή του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδιασμού, υπογραμμίζεται στην ....απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Η εν λόγω απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ συνδέεται άμεσα με τους ημιυπαίθριους χώρους.
Και τούτο διότι οι ημιυπαίθριοι χώροι θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον κτιστούν, κλειστούν με τζαμαρίες κ.λπ.
Ειδικότερα, την Ολομέλεια ΣτΕ δεν την απασχόλησε ευθέως ο "νόμος Σουφλιά" για τους ημιυπαίθριους χώρους, αλλά υπόθεση που αφορά αυθαίρετη κατασκευή στην Εκάλη και συγκεκριμένα παλαιό ξενοδοχείο επί της οδού Θησέως 101-103.
Κατά συνέπεια, η νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων είναι αντισυνταγματική με όποιο τρόπο και αν αυτή επιχειρηθεί και πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα.
Δηλαδή να αφαιρεθούν από τους ημιυπαίθριους χώρους οι τζαμαρίες, οι τοιχοποιίες και τα αλλά υλικά με την οποία μετατρέπονται σε ωφέλιμους κατοικήσιμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: