Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Προς εκλογή προέδρου με αιχμές και παρασκήνιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Στις κινήσεις τους ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος το Σαββατοκύριακο, επικεντρώνουν την προσοχή τους οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας.
Οι προσπάθειες προσέγγισης όσων υποστήριζαν την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου από τους τρεις πλέον διεκδικητές της αρχηγίας, συνεχίζονται με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να διαμηνύει μέσω της ΝΕΤ ότι θα παραμείνει στην κούρσα διαδοχής μέχρι το τέλος, αν και -όπως ανέφερε - κάποιοι του τηλεφώνησαν και εμμέσως τον παρότρυναν να αποχωρήσει από τη μάχη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε όλους να μιλούν με όρους μέλλοντος, προσθέτοντας πάντως ότι είναι γνωστή η ιστορία καθενός.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο ....
θέατρο Μπαντμιντον, στο πάρκο Γουδή. Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τις θέσεις του για ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα της παράταξης, εξάλειψη της λογικής των μηχανισμών, διαφάνεια και δράσεις στο πλευρό του πολίτη. Κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες, απελευθερώνοντας, όπως είπε την πολιτική από τον ασφυκτικό έλεγχο μηχανισμών και κατεστημένων.
Επανέλαβε την προσήλωσή του στο στόχο της ενότητας της παράταξης, λέγοντας ότι η επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών πρέπει να βρει τη ΝΔ ενωμένη σα μια γροθιά.
Αίσθηση προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του Παναγιωτη Ψωμιάδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» , περί άσκησης πιέσεων για να αποχωρήσει από την κούρσα διαδοχής. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης δεν προχώρησε ωστόσο σε αποκαλύψεις ονομάτων
Την ίδια ώρα μαίνεται το εσωκομματικό μέτωπο με αφορμή τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης για τον Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τα γεγονότα του 1993.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα για να μπούμε στη συζήτηση του αύριο».
Τους λόγους για τους οποίους τάχθηκε υπέρ της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ, εξήγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Ο κ. Κακλαμάνης εξήγησε ότι ήταν δυο τα κριτήρια που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας ότι, "πρώτον, πείστηκα ότι η κ. Μπακογιάννη έχει γυρίσει σελίδα. Δεν εξετάζει το παρελθόν, αλλά ενδιαφέρεται για το παρόν και το αύριο της παράταξης. Δεύτερον, γιατί οι απόψεις που έχει εκφράσει για το κράτος με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Έχουμε τις ίδιες απόψεις για την αποκέντρωση του κράτους, για ένα αποτελεσματικό και παραγωγικό κράτος".
Οι κάλπες θα στηθούν στις 29 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: