Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Εύθραυστη η ενότητα

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009
Μετά το συμβιβασμό στο παρά πέντε για τη διαδικασία εκλογής προέδρου 
Εύθραυστη
η ενότητα
Οξύνεται το κλίμα στην ΝΔ, καθ' οδόν προς το Συνέδριο της 7ης και 8ης Νοεμβρίου. Οι υποψήφιοι για την προεδρία Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς ανταλλάσσουν αιχμές, ενώ πυρά εξαπολύουν κορυφαίοι υποστηρικτές τους. Στάση ουδετερότητας τηρεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της «κάλυψε» τον Ευ.Μεϊμαράκη για την επίθεση που εξαπέλυσε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στην Κεντρική Επιτροπή είπε: «Μην μας λέτε ότι 'δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη', γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν 'διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση'. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν ύβρισε κάποιον, αλλά ανέφερε ιστορικά δεδομένα και υπογράμμισε: «Η διαδρομή καθ' ενός είναι γνωστή».
Μετά τη δήλωση αυτή της Ντ.Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να δώσει την απάντησή του στα «βέλη» εναντίον του, ενώ ...νωρίτερα συνεργάτες του έλεγαν πως δεν θα δώσει συνέχεια.
Έτσι, από τα Ιωάννινα στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς επισήμανε: «Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους. Εγώ δεν χάνω τη δική μου. Έχω ευθύνη απέναντι στην ενότητα, απέναντι στο μέλλον της παράταξης. Προκλήσεις δεν με αγγίζουν, δεν πτοούμαι».
Το πρωί, απάντηση στην Ντόρα Μπακογιάννη είχε δώσει και ο Κ.Μαρκόπουλος, υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υπενθύμισε ότι τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει πως 10 χρόνια μετά κανείς δεν θα θυμάται την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ ακόμη αποτελεί σημαντικό ζήτημα.
Εν τω μεταξύ, αποστάσεις από την αντιπαράθεση διατηρεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το Mega, συνεργάτες του Δ.Αβραμόπουλου σημειώνουν ότι τη στάση του υπαγορεύει η θέση του υπέρ της ενότητας του κόμματος, ιδίως εν όψει της επόμενης ημέρας.
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: