Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής Κατηγορίας (3ος Όμιλος)

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ
Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής Κατηγορίας (3ος Όμιλος)
Τα Αποτελέσματα της 6ης Αγωνιστικής
Η Βαθμολογία
Δύσκολα αλλά δίκαια το τρίποντο
Α.Ε Ποντίων-Σιάτιστα 1-0

Μετά από ένα μέτριο παιχνίδι η Α.Ε Ποντίων  επικράτησε  της Σιάτιστας με  1-0 και αύξησε τη διαφορά από τις ομάδες που την ακολουθούν.
Οι παίκτες της Α.Ε Ποντίων  προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά απέναντί τους βρήκαν τη δυνατή  μαζική και πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη των παικτών της Σιάτιστας με συνέπεια να μη βρίσκουν χώρους για να μπουν στην περιοχή των φιλοξενούμενων που απείλησαν κάποιες φορές μόνο με αντεπιθέσεις.
Σε μία από τις οργανωμένες επιθέσεις τους και συγκεκριμένα στο 74΄ οι παίκτες της Α.Ε Ποντίων βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα της εστίας  των αντιπάλων και άνοιξαν το σκορ, έγινε  το  1-0και με το σκορ αυτό .....πήραν τους τρεις βαθμούς που τους επέτρεψαν να αυξήσουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται στη δεύτερη θέση.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και το γκολ
Στο 9΄ ο Τσιτσαρης έπιασε πολύ ωραίο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 24΄ ο Βεϊδαμενίδης εκτελεί φάουλ και βρίσκει μέσα στην περιοχή τον Κούρτογλου. Ο τελευταίος πιάνει δυνατή καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε μπροστά στην εστία και έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 38΄ ο Ταρασιάδης με έξοχη κάθετη πάσα βγάζει το Βεϊδαμενίδη μέσα στην περιοχή αλλά ο τερ/κας βγήκε γρήγορα, πρόλαβε το Βεϊδαμενίδη και έδιωξε.
Στο 54΄ο Πατσικόπουλος μπήκε μέσα στην περιοχή της Α.Ε Ποντίων  σε πλάγια θέση γύρισε τη μπάλα στο Νικολαϊδη αλλά ο Κεστελίδης έδιωξε.
Στο 67΄ μεγάλη ευκαιρία για την Α.Ε Ποντίων κόρνερ του Οικονόμου, ο Κεστελίδης  κέρδισε την κεφαλιά αλλά ο τερ/κας έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 74΄ σέντρα από φάουλ του οικονόμου ο Μπαγλαρίδης χωρίς να βλέπει εστία με γυριστή κεφαλιά γράφει το 1-0, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.
Οι συνθέσεις 
Α.Ε Ποντίων: Σαρρής, Κεστελίδης, Μπαλαμπάνης, Παπαγιαννόπουλος, Πεϊδης, Καλουσίδης (60 Οικονόμου), Κούρτογλου, Μαυρίδης, Βεϊδαμενίδης (90 Αρβανίτης), Μπαγλαρίδης, Ταρασιάδης (81 Κουμορτζής).
Σιάτιστα: Τραπεζανίδης, Καραγκούνης Β, Καραγκούνης Ν, Νασιόπουλος (76 Χατζηρούπης), Νικολαϊδης (59 Τζούκαλιας), Λιάπης, Στεργίου Κ (76 Νούσιος), Γκέτσιος, Τσιτσάρης, Πατσικόπουλος, Πανταζής

Αλεξάνδρεια – Βατανιακός 0-0
Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε στην Αλεξάνδρεια  ο Βατανιακός σ’ ένα παιχνίδι που μπορεί να μη διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σύμφωνα με την αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων ο Βατανιακός δικαιούνταν τη νίκη. Και δεν την πήρε γιατί οι παίκτες του δεν ολοκλήρωσαν  αποτελεσματικά τις πολύ καλές τους επιθετικές στιγμές.
Παρ’ όλα αυτά ο Βατανιακός παρέμεινε δεύτερος αλλά τώρα  με συγκάτοικο τον Εθνικό Βατερού.
Οι καλύτερες φάσεις
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν νευρικό ανούσιο και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα.
Στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν περισσότερες ενέργειες μπροστά στις δύο εστίες, παρόλα αυτά όμως το θέαμα δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο πλευρές.
Στο 10΄ ο Λαζαρίδης από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε δυνατά αλλά ο τερ/κας απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 24’ πολύ αξιόλογο  σουτ από τον Ζιούρκο έξω από την μεγάλη περιοχή της Αλεξάνδρειας να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Κοσκινα.
Στο 44’ στην κόντρα η Αλεξάνδρεια από αριστερά με τον Γασπαράτο που βγάζει και την σέντρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας όπου ο Μπέης προ του Τσέου προλαβαίνει και διώχνει σε κόρνερ απομακρύνοντας βέβαιο κίνδυνο από την εστία της ομάδος του.
Στο 50’  δυνατό σουτ του Χρ. Λαζαρίδη υποχρεώνει  τον Κοσκινά  με εκτίναξη να διώξει σε κόρνερ.
Στο 52’  Ο Πατρίκας από το κέντρο βρίσκει τον Γασπαράτο που ανοίγει περίτεχνα δεξιά στον Τενεδιό που πιεζόμενος από δύο αντιπάλους θα μπει στην περιοχή του Βατανιακού, θα κάνει το σουτ και η μπάλα θα φύγει μόλις έξω.
Στο 53’ άμεση η απάντηση του Βατανιακο΄θ με δυνατό σουτ του Χρ. Λαζαρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής της Αλεξάνδρειας στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Αλεξάνδρειας.
Στο 59’  Ξαφνικό σουτ του Μπουζούκη από δεξιά και ο Κοσκινάς με εκτίναξη διώχνει σε κόρνερ.
Στο 70΄ ο Ανδρονικίδης πιάνει δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο τερ/κας.
Στο 80΄ ο Μυστρίδης γύρισε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Χρ. Λαζαρίδης δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Διαιτητής: Καρακούστας (Λάρισας)
Βοηθοί: Μαντζάνος – Ντούρμα  (Λάρισας)
Οι συνθέσεις
Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: ΚΟΣΚΙΝΑΣ, Κ. Παπαδόπουλος, Ανταμης, Πατρικας, Πέικος, Τσέος, Καράς, Α. Παπαδόπουλος (83’ Σαραντίδης), Τενεδιός (85’ Αντωνίου), Νικολόπουλος (67’ Ιωαννίδης), Γασπαράτος.
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Χατζηεπίδης, Γ. Λαζαρίδης, Μπέης (59’ Αγγελάκης), Γιαπιτζής, Κολαξίδης, Μπουζούκης, Ζιούρκος, Μπατσάρας (82’ Μυστρίδης) Χρ. Λαζαρίδης, Ανδρονικίδης (82’ Καλαμπαλίκης), Ευσταθιάδης.
 
   
Απρόσμενη ήττα
ΓΑΣ Σβορώνου-Κάστωρ 0-1
Για όσους δεν ήταν στο γήπεδο το τελικό σκορ ίσως θεωρηθεί φυσιολογικό.
Αυτοί όμως που είδαν το παιχνίδι σίγουρα έχουν διαφορετική άποψη.
Έγινε ένα παιχνίδι στο οποίο ο γηπεδούχος ΓΑΣ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο τρόπος με τον οποίο ζητούσε το γκολ δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και γι’ αυτό άλλωστε δεν ήταν πολλές οι ευκαιρίες που δημιούργησε.
Παρ’ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα είναι άδικο για το Σβορώνο γιατί δύο φορές η τύχη του γύρισε την πλάτη στο 63 και στο 80 λεπτό.
Ο φιλοξενούμενος Κάτωρ πήρε μια ανέλπιστη νίκη από ένα πέναλτι που κέρδισε στη μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη που έκανε στα καρέ του Σβορώνου.
Φάσεις και γκολ
Στο 8΄ ο Μιχαλίτσιος με συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά και μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα σύρριζα άουτ δίπλα στο δεξιό κάθετο δοκάρι.
Στο 20΄ ο Τσομπάνης πλάσαρε στην κενή εστία αλλά ο Κεσίδης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 21΄ ο Κάστορας  κερδίζει  πέναλτι σε ανατροπή του Κωνσταντίνου από το Μπατάλα το εκτελεί εύστοχα ο Τσομπάνης και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 0-1
Στο 34΄ ο Μιχαλίτσιος μόνος με τον τερ/κα Παπαδόπουλο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην αγκαλιά του τερ/κα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.
Στο 63΄ ο Αετός έβγαλε με πολύ ωραία κάθετη πάσα το Βούλγαρη μέσα  στην περιοχή αλλά ο τερ/κας του Κάστορα βγήκε και απέκρουσε με τα χέρια την στιγμή που ο Βούλγαρης είναι έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 80΄ ο Μιχαλίτσιος κέρδισε την κεφαλιά η μπάλα   χτύπησε  στο έδαφος, στη   συνέχεια το εσωτερικό της καθέτου δοκού, ο Κωνσταντίνου πρόλαβε και έδιωξε σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 83΄  σουτ του Μιχαλίτσιου μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 89΄ πολύ καλό ξαφνικό δυνατό σουτ του Πέτρου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε από σώματα επιθετικών και αμυντικών και με τον τερ/κα εκτός θέσης αλλά έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κάστορα.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Σβορώνου: Σιημητράς, Βαρβαρέζος, Νταντάμης, Κατσίμπουρας, Μπατάλας (46 Βούλγαρης), Κεσίδης, Πέτρου Στυλίδης, Μιχαλίτσιος, Γκουνταμάνης (35 Αετός), Τσέργας (73 Καρυπίδης)
Κάστωρ: Παπαδόπουλος, Τούλιος (74 Καραμάλης), Νικολάου, Ιωαννίδης, Κωνσταντίνου, Σιοπόβου, Πρωτόγερος, Παπαγεωργίου,, Μαλεγκάνος, Τσομπάνης (88 Μήλιος), Αφεντουλίδης (80 Παληοδήμος)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 1-1

Ακόμη δύο βαθμούς έχασε ο Εθνικός Κατερίνης, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον Μακεδονικό Φούφα. Ο Μπάμπης Μουστακίδης στο ντεμπούτο του στον πάγκο των φιλοξενούμενων είδε την ομάδα του να είναι καλύτερη στο πρώτο μέρος και να έχει δοκάρι στο 47΄ με τον Δημόπουλο, ο οποίος σκόραρε στο 60  αλλά στη συνέχεια ο Μακεδονικός ανέβασε στροφές, ισοφάρισε και είχε δοκάρι στο 80  με τον Τσουκαλίδη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Σακαρίδης (71 Κεχαγιάς), Φαχαντίδης, Σιδηρόπουλος, Ιωαννίδης (61 Ξυνάδας), Τράικος, Τσουκαλίδης, Στεφανίδης, Καραγεωρίου, Ιτσκος Γ., Κεραμιδάς, Μούκας (71  Παπάζογλου).

 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Σακελαρίδης, Σαββίδης, Δερμίσης (85 Κότσογλου), Τσιμόπουλος, Λαζαρίδης, Δούμτσης, Σταλίκας (46 Βράκας), Τάσιος, Δημόπουλος, Καλαϊτζίδης, Σαμανίδης (65 Μπεκιάρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: