Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

«Πρεμιέρα» για Σχολή Γονέων


sxolh_goneon
Οκτώ ενδιαφέρουσες ομιλίες περιλαμβάνει ο πρώτο κύκλος ομιλιών της Σχολής Γονέων ο οποίος ξεκινά σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται τον Γενάρη.

Τον πρώτο κύκλο της φετινής χρονιάς, ανοίγει ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η Ελλάδα και οι γείτονές της τον 21ο αιώνα», ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο, από έναν επιστήμονα, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στον τομέα του.
Η ομιλία του κ. Σαρρή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, στο ....Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, όπου και φέτος θα είναι ο χώρος των βασικών ομιλιών της Σχολής Γονέων.
Το πρόγραμμα της Σχολής Γονέων, παρουσίασαν την Παρασκευή, ο πρόεδρος της και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κατερίνης, μιας και ο ΠΟΚ αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς της Σχολής, κάτι που αναγνώρισε στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων Κ. Κορομπίλης. Ο κ. Κορομπίλης υπογράμμισε ότι φέτος η Σχολή συμπληρώνει 21 χρόνια παρουσίας, στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 400 αξιόλογοι ομιλητές.
Όσον αφορά τη θεματολογία του πρώτου κύκλου, περιλαμβάνει ευρύ φάσμα θεμάτων που είτε έχουν σχέση με την κοινωνία και την ιστορία ή με τη θρησκεία και τα προβλήματα του ανθρώπου.
«Εκφράζω το θαυμασμό μου για το-διαχρονικά-σπουδαίο έργο της Σχολής Γονέων και συγχαίρω όλους τους συντελεστές για το εξαιρετικό φετινό πρόγραμμα των ομιλιών», ανέφερε ο Λάμπης Καρτζόγλου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ο  Πολιτιστικός Οργανισμός θα είναι πάντα αρωγός στις δράσεις της Σχολή Γονέων, «η ύπαρξη της οποίας τιμά την ίδια την πόλη μας». Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ευχήθηκε καλή επιτυχία και στις φετινές εκδηλώσεις «σε έναν θεσμό που προάγει τον πολιτισμό στην πόλη μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Σχολής έχει ως εξής:
9 Νομεβρίου, «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα, 1η ή 4η Εξουσία;» με ομιλητή τον βουλευτή Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργό, Κ. Γκιουλέκα.
23 Νοεμβρίου «Δημογραφικό-Υπογεννητικότητα» με την τ. Ευρωβουλευτή Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κατσιώτου.
30 Νοεμβρίου «Ο άνθρωπος και το σύμπαν», με τον αστροφυσικό και Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο.
7 Δεκεμβρίου « Το Κίνημα του Ναυτικού το 1973 και η ανταρσία του αντιτορπιλικού Βέλλος», με ομιλητή τον πρωτεργάτη του Κινήματος αντιναύαρχο ε.α., Κωνσταντίνο Γκόρτση.
14 Δεκεμβρίου «Θεραπείες του μέλλοντος, ρομποτική ιατρική» με τον Διευθυντή ρομποτικής ουρολογίας, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαο Παρδαλίδη.
21 Δελεμβρίου «Ένας σωστός τρόπος εξομολογήσεως» με ομιλητή τον π. Εφραίμ.
Ο πρώτος κύκλος ομιλιών της Σχολής Γονέων, ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου, με ομιλητή τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο ε.α. Χρήστο Λυμπέρη. Ο κ. Λυμπέρης, θα αναπτύξει το θέμα «Χειρισμοί Κρίσεων-Ίμια 14 χρόνια μετά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: