Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A3_1-11
Την έκθεση του «Σάτσι» επισκέφθηκε και η εμπνεύστρια των «Αικατερινίων», πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Άννα Αθανασάκη.
Σε αντίθεση με τη στάση που κράτησαν πέρυσι συνάδελφοί της, στις εκδηλώσεις των Αικατερινίων όπου τους έψαχνε με το κιάλι, αυτή δεν φαίνεται διατεθειμένη να χάσει καμία φετινή. Και αυτό, όχι μόνο επειδή προφανώς είναι φιλότεχνη, αλλά επειδή δεν θέλει να «χαρίσει» σε κανέναν ένα δικής της εμπνεύσεως δημιούργημα…

«Όποιος απειλήσει την ενότητα του κόμματος, θα .....έχει να κάνει μαζί μου», ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Κ.Ε. που συνεδρίασε το Σάββατο…
Και τα μέλη απεχώρησαν ησύχως και ήρεμα… αφού το είπε ο (πρώην) καταλληλότερος.

«Άβολα» ένιωσαν οι υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, όταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έκανε αναφορά στη στάση του τέως υπουργού το 1993. «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται» είπε.
Το πρόβλημα πάντως δεν είναι το ότι δεν ξαναγράφεται η ιστορία, αλλά το ότι αν ξαναγραφόταν, πάλι τις ίδιες μελανές σελίδες θα είχε…
«Μέχρι τώρα όσοι έφευγαν από την παράταξη και γυρνούσαν, τους κάναμε υπουργούς, τώρα πρέπει να τους κάνουμε και αρχηγούς;» σχολίασε, μέλος της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας από την Πιερία, το οποίο ουδέποτε ανήκε στον πυρήνα της Ντόρας.

A4_1-11
Ικανοποιημένο δηλώνει το ΕΒΕΠ από την προσέλευση του κόσμου, στην 1η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση. Ο καλός καιρός των προηγούμενων ημερών, στάθηκε σύμμαχος σε μια σημαντική προσπάθεια των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας, ενώ και η οργάνωση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα με δεδομένη δε την «απειρία» σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις.
Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 4 Νοέμβρη, οπότε υπάρχει χρόνος για όσους δεν την επισκέφθηκαν.

Τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες δήμους της Πιερίας επισκέπτεται σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.
Η είδηση βέβαια θα προκύψει από το τι θα δώσει στους δήμους της Πιερίας για να μην ξαναπλημμυρίσουν.
Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται και οι απαντήσεις του υφυπουργού για τα οσονούπω παρόντα διόδια στο Αιγίνιο και για τα απόντα, παραλλήλως και καθέτως της εθνικής οδού, έργα, όπως παράπλευροι δρόμοι και κόμβοι.
Για το σταθμό διοδίων του Αιγινίου η έκπληξη θα ήταν να πει «σταματάν οι εργασίες», ενώ για τα υπόλοιπα «αρχίζουν οι εργασίες».
Πολύ φοβούμαι όμως, ότι δεν θα μας εκπλήξει ο υφυπουργός.

«Ζητούμε από την Κυβέρνηση να ενισχύσει τη χρηματοδότηση, να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες και πάνω από όλα τα συμπληρωματικά έργα για την προσπέλαση και φυσικά για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου».
Το παραπάνω είναι δήλωση του Γιάννη Μαγκριώτη, για το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά όχι τωρινή (ως υφυπουργού Υποδομών), αλλά περσινή, όταν ως πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα είχε επισκεφθεί, τον Σεπτέμβρη του 2008, την Πιερία.
Ελπίζουμε κάποιος να του το θυμίσει σήμερα και να κάνει κάτι για τον περιβόητο κόμβο του νέου νοσοκομείου που χρειάζεται κονδύλια (500.000 ευρώ, αν δεν μ’ απατά μνήμη μου) για να κατασκευαστεί.
Εξάλλου, όπως είχε διαβεβαιώσει πέρσι τους Πιεριείς, η ολοκλήρωση και η λειτουργία του νέου νοσοκομείου, αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί υποθέτουμε) προτεραιότητα για το κόμμα του.

MAGKRIOTHS
Πολλά «κουφάρια έργων» (ο χαρακτηρισμός δικός του) είχε ανακαλύψει πέρσι ο κ. Μαγκριώτης (στη φωτό αρχείου) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πιερία, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Διότι, είχε πει, η κυβέρνηση της Ν.Δ, είχε περικόψει τις δαπάνες για δημόσια έργα και τα είχε αφήσει όλα στη μέση να ρημάζουν.
Άρα, βασίμως να ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα τα αναστήσει και θα τα αποτελειώσει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: