Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Διαδικασία που διήρκεσε περίπου τρεις εβδομάδες

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009
Ολοκληρώθηκε ο επανέλεγχος ψηφοδελτίων Μ.Μίχου - Η.Τσιτλακίδη
Ένσταση από τον Ηλία Τσιτλακίδη
* Το Εκλογοδικείο θα κληθεί να αποφασίσει  


Το Εκλογοδικείο αναμένεται να αποφασίσει, συνήθως μετά από αρκετούς μήνες, για το τελικό αποτέλεσμα των ψήφων της Μαρίας Μίχου και του Ηλία Τσιτλακίδη ύστερα από την ένσταση της πλευράς Τσιτλακίδη.
Όπως είναι γνωστό, μετά τη μικρή διαφορά που προέκυψε μεταξύ της ήδη ανακηρυχθείσας βουλευτού ΠΑΣΟΚ Πιερίας Μαρίας Μίχου, και του κ. Ηλία Τσιτλακίδη, από την πλευρά του τέταρτου ....(σύμφωνα με το Πρωτοδικείο Κατερίνης) υποβλήθηκε αίτημα επανελέγχου των ψηφοδελτίων.
Πριν από την ανακήρυξη η κ. Μαρία Μίχου είχε 7.697 σταυρούς ενώ ο Ηλίας Τσιτλακίδης 7.661 σταυρούς προτίμησης (διαφορά 36 ψήφοι).
Ο Ηλίας Τσιτλακίδης με επιστολή που είχε στείλει στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση των σταυρών, «ώστε το αποτέλεσμα να είναι ξεκάθαρο και χωρίς αμφισβήτηση».
Η διαδικασία επανελέγχου των ψηφοδελτίων και των σταυρών που είχε λάβει καθένας ολοκληρώθηκε μετά από τρεις εβδομάδες. Κύκλοι περί τον κ. Ηλία Τσιτλακίδη υποστηρίζουν ότι από τη διαδικασία αυτή βρέθηκαν «ευρήματα» αξιόλογα που είναι υπέρ του υποψηφίου, γι’αυτό το λόγο η υπόθεση μεταξύ Μ.Μίχου και Η. Τσιτλακίδη θα λήξει μόνο με απόφαση του Εκλογοδικείου που θα είναι και η οριστική.(ΤΟΠΙΚΗ)
Ανδρέας Γαλανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: