Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ανασκόπηση - Οι κυριότερες ειδήσεις στην Πιερία την εβδομάδα που μας πέρασε

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)


Νέα επίσκεψη του δημάρχου στις περιοχές που προκλήθηκαν καταστροφές
Ο δήμος Ελαφίνας μετρά τις πληγές του

Συνοδευόμενος από στελέχη του δήμου, νέα επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του δήμου Ελαφίνας πραγματοποίησε χθες από το πρωί ο δήμαρχος Πασχάλης Κατσάρας, προκειμένου να δρομολογηθούν ενέργειες αποκατάστασης ζημιών που σημειώθηκαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.
Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν σ’ όλα τα χωριά του δήμου Ελαφίνας, κυρίως όμως τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στα χωριά που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του δήμου.
Όπως είναι γνωστό, πλημμύρισαν σπίτια, πνίγηκαν υπόγεια, κατέρρευσαν υποδομές λόγω κατολισθήσεων, έπεσαν τοιχία, γέφυρες υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν, καταστράφηκαν δίκτυα ενώ σοβαρότατα προβλήματα προκλήθηκαν σ’ όλο το αγροτικό δίκτυο του δήμου. Επίσης, κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στο κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου.

Εγκαινιάστηκε παρουσία των τοπικών αρχών το 1ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης
Σχολείο «στολίδι»
Ένα πρότυπο σχολείο, σύγχρονων προδιαγραφών παραδόθηκε και .......επισήμως στους εκπαιδευτιούς και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνα και την παρουσία των τοπικών αρχών.
Αμέσως μετά τον καθιερωμένο αγιασμό ο διευθυντής του σχολείου εξέφρασε την ικανοποίηση  του για την ολοκλήρωση και λειτουργία του σχολείου  καθώς όπως είπε πρόκειται για ένα σύγχρονο σχολείο με ευχάριστο περιβάλλον, που προσφέρουν στους μαθητές όλες εκείνες τις ευκαιρίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους αλλά και της σωματικής τους ανάπτυξης.

Σοβαρά προβλήματα στις υποδομές στους δήμους Δίου και Πέτρας
Αρχίζει η καταγραφή ζημιών
Πολύ μεγάλη η ποσότητα της βροχής που έπεσε σε 24 ώρες στην Πιερία

Η ένταση και η ποσότητα του νερού που «έπεσε» στην Πιερία μέσα σε ένα 24ωρο σίγουρα δικαιολογούν αυτές και ίσως και μεγαλύτερες ζημίες, σύμφωνα με όσα είπε χθες στους δημοσιογράφους ο νομάρχης Πιερίας Γ.Παπαστεργίου, προσπαθώντας να κάνει μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών.
Τα σοβαρότερα προβλήματα τα αντιμετωπίζει ο δήμος Δίου, όπως είπε ο κ. νομάρχης, αφού εκεί καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές σε υποδομές, αγροτικούς δρόμους ,χωράφια, αντλιοστάσια, αγροτικά προϊόντα. Επίσης σημαντικές ζημίες καταγράφηκαν στο δήμο Πέτρας και στην περιοχή του Μοσχοχωρίου, όπως επίσης και στην 13η εθνική οδό όπου παρατηρήθηκε αυτή τη φορά η συγκέντρωση πολύ μεγάλης ποσότητας νερού.
Λιγότερες είναι οι ζημίες στο δήμο Αν.Ολύμπου ενώ καταγράφονται ζημίες και στο δήμο Ελαφίνας. Αναφορά έκανε επίσης ο νομάρχης Πιερίας και στις ζημίες που υπέστη ο νέος βιολογικός σταθμός Καθαρισμού της Κατερίνης στην περίφραξη και σε μέρος του εξοπλισμού.

Τόνισε η υποψήφια για την προεδρία Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης
«Τα μέλη της ΝΔ θα έχουν λόγο στο κόμμα που χτίζουμε»
Την πρότασή της να μη λαμβάνονται οι αποφάσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες ή βουλευτές σε κάποιο δωμάτιο στη Ρηγίλλης αλλά οι αποφάσεις που αφορούν την Πιερία να λαμβάνονται στην Πιερία από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε για μια ακόμη φορά η υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.
Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να πάνε στις κομματικές κάλπες για να ψηφίσουν και να επιλέξουν τον υποψήφιο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Και ζήτησε τη στήριξή τους για τη νέα πορεία του κόμματος που αρχίζει μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί και τακτικό συνέδριο του κόμματος και ότι μία από τις προσυνεδριακές διαδικασίες θα είναι αφιερωμένη στους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία υπέστη αυτή τη μεγάλη ήττα.

Από βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες
Με μηνύματα για την τρομοκρατία η 28η Οκτωβρίου στην Κατερίνη

Με την παρέλαση μαθητών και μαθητριών, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων αλλά και στρατιωτών που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, αλλά και με καταδικαστικές δηλώσεις από μέρους βουλευτών και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων ενάντια στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις της 69ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. της Θείας Αναλήψεως καθώς και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης.
Η παρέλαση έγινε με κάθε επισημότητα και παρόντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Αγαθονίκου. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός, γι αυτό και πάρα πολύς κόσμος είχε συγκεντρωθεί ένθεν και ένθεν της κεντρικής λεωφόρου για να δει αλλά και για να ράνει με ροδοπέταλα μαθητές και φαντάρους.
Το «παρών» έδωσαν όλοι οι βουλευτές του νομού, ο νομάρχης, ο δήμαρχος Κατερίνης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πιερίας, εκπρόσωποι της αστυνομικής διεύθυνσης, του στρατού, του λιμενικού και της πυροσβεστικής.
Κι όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση ο κ. Αγαθόνικος ευχήθηκε σε όλους τα «χρόνια πολλά» ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις από τους επισήμους.

Σύσκεψη των βουλευτών της Πιερίας με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου
Ομοφωνία και ομοθυμία κατά των διοδίων
Το σταμάτημα των εργασιών στο νέο σταθμό διοδίων Κλειδίου (στο Αιγίνιο) αλλά και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης με την κατασκευάστρια εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον θέτουν ως πρωταρχικό στόχο τους τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων που το βράδυ της Τρίτης είχαν σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού.
Στη συνάντηση πήραν μέρος τα μέλη της επιτροπής αγώνα, οι δήμαρχοι Κορινού Ν.Αβραμίδης, Μεθώνης Κ.Αβραμίδης, Πύδνας Δημ.Βασιλειάδης και παρέστησαν οι βουλευτές Γ. Αμοιρίδης, Θ.Παπαγεωργίου, Μ.Μίχου, καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κουκοδήμου.
Η συνάντηση άνοιξε με σύντομη αναφορά από τον κ. Νταγλιούδη που αφορούσε τις τρέχουσες εξελίξεις, τη συνέχιση των εργασιών στο σταθμό διοδίων του Κλειδίου, τις ενέργειες της επιτροπής Αγώνα αλλά και τις προτάσεις για κινητοποιήσεις που θα εισηγηθεί σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο δημαρχείο Παραλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: