Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο εισαγγελέας Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Υμηττό

ΤΡΙΤΗ : 16/06/2009 -ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στον Υμηττό και έως αυτή τη στιγμή, ξημερώματα Τρίτης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε χθες στις 15:25 στην πλαγιά του Υμηττού (τέρμα της οδού Αθανάτων) στην Άνω Γλυφάδα. Αργότερα, το κύριο μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε προς τη Βούλα, και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή του Νεκροταφείου.
Το πύρινο μέτωπο μαίνεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Κάηκαν αγροικίες.
Επί τόπου επιχειρούν 143 πυροσβέστες, 35 οχήματα, 64 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 11 υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που αυξήθηκαν και πάλι, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι με διαρκή αλλαγή φοράς που πνέουν στην περιοχή.

«Προφανώς η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την πύρινη κόλαση του Αυγούστου του 2007. Μόλις χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωνε χωρίς συστολή ότι, η Πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της μόλις δυο ελικόπτερα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ότι 'μέχρι χθες έβρεχε'» σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σπύρος Κουβέλης.
«Οι ευθύνες για την απογύμνωση της εναέριας υποστήριξης της πυροσβεστικής είναι τεράστιες. Ο Υμηττός και όλα τα δάση της Ελλάδος αναμένουν από την κυβέρνηση να αναλάβει εδώ και τώρα την πολιτική ευθύνη για τις νέες πύρινες καταστροφές» πρόσθεσε ο ίδιος.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση
Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι. Σακελάκος.

Συγκεκριμένα, ζητά να ερευνηθούν τα αίτια για την εκδήλωση της φωτιάς, να εξακριβωθεί αν οφείλεται σε εμπρηστική ενέργεια και να εντοπιστούν αν υπάρχουν ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήδη με εντολή του Προϊσταμένου σπεύδουν στα μέτωπα της φωτιάς οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών κ.κ. Ελευθεριάνος και Ορνεράκης προκειμένου να συλλέξουν επιτόπου τα πρώτα στοιχεία για την έρευνα τους.
Φωτιά στην Κάρυστο
Στο μεταξύ, φωτιά ξέσπασε και στην Κάρυστο πριν λίγη ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: