Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Μίλησε για τη δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς Εμφύλιος στη ΝΔ για τις δηλώσεις Μανώλη

Τριτη 16/06/2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!
Ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Μανώλης τάραξε εκ νέου τα νερά στη ΡηγίλληςΈντονες αντιδράσεις και σφοδρή αποδοκιμασία από τη Ρηγίλλης προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του Γ.Μανώλη, ο οποίος έκανε λόγο για κατάργηση της ΝΔ και δημιουργία νέου κόμματος της Κεντροδεξιάς σε συνεργασία με τον ΛΑΟΣ.

Σε συντέντευξή του, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γ.Μανώλης πρότεινε την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς, με αλλαγή συμβόλων, αλλαγή ονόματος, στην οποία θα ενταχθούν όλοι όσοι δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όλοι όσοι συμφωνούν με τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της ηθικής στην πολιτική.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μανώλης «αυτό πρέπει να γίνει πριν τις εκλογές [...] Η πρότασή μου δεν αφορά συνεργασία δύο διαφορετικών κομμάτων, αλλά ένα νέο κόμμα, στο οποίο θα ενταχθούν όσοι από τη ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ αποδέχονται τις αρχές που προανέφερα».

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, που αποδοκίμασε τις δηλώσεις Μανώλη μέσω κύκλων της Ρηγίλλης. Όπως διαμηνύθηκε στον βουλευτή Αργολίδας: «Η ΝΔ είναι το κόμμα μας. Πολλοί ήρθαν, πολλοί έφυγαν, όμως η ΝΔ αντέχει διότι γνωρίζει να λύνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται».

Από την πλευρά του, ο Γ.Μανώλης δήλωσε έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες για τις δηλώσεις του, δηλαδή να μείνει εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις βουλευτικές εκλογές.

Αλλωστε κάποια άλλη κίνηση από πλευράς ΝΔ, όπως το ενδεχόμενο διαγραφής, ακόμη και αν κρινόταν απαραίτητο, είναι αδύνατο, λόγω της οριακής πλειοψηφίας των 151 βουλευτών.

Πάντως, είναι έκδηλος ο εκνευρισμός σε Ρηγίλλης και Μαξίμου, καθώς ο Γ.Μανώλης δίνει συνέχεια στο «φλερτ» με τον Γ.Καρατζαφέρη, ο οποίος έχει αφήσει διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του κόμματός του για όποιον ενδιαφέρεται, και μάλιστα την ώρα που ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν νοείται συνεργασία της ΝΔ με άλλο κόμμα.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι δηλώσεις Μανώλη υπονομεύουν τη «γραμμή» που χάραξε ο πρωθυπουργός προ ολίγων 24ώρων και μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από το εκλογικό αποτέλεσμα και φοβούνται μήπως το «φλερτ» με τον ΛΑΟΣ αποδειχθεί κολλητικό.

Ήδη, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π.Ψωμιάδης επανήλθε, λέγοντας: «Γνωρίζω πολύ καλά τι λέει ο Γ.Μανώλης και γιατί τα λέει. Δεν τον παρακολουθώ όμως γιατί όσα λέει πιθανόν αφορούν μελλοντικά σενάρια. Αυτή τη στιγμή προέχει η ανασύνταξη του κόμματος. Η ΝΔ πρέπει να ανοίξει ακόμη περισσότερο την αγκαλιά της και να μπουν όλοι στο μαντρί. Το απαιτεί η πολιτική συγκυρία και η κοινωνία».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: