Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Φωτιά στα μπατζάκια μας !

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Ο Παντελής Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις πυρκαγιές :
«ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΑΣ !»
Στην, προ πολλού διαπιστωμένη, κυβερνητική αδυναμία να προασπίσει το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, εφέτος ήλθε να προστεθεί μια νέα πληγή: η αναληθής δήλωση του αρμόδιου υπουργού κύριου Μαρκογιαννάκη ότι τα εναέρια μέσα αντιμετώπισης των πυρκαγιών υπήρξαν ανεπαρκή, για λόγους οικονομικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού. Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κύριος Μαρκογιαννάκης ότι, με τους δεδομένους οικονομικούς πόρους, προτίμησε να προγραμματίσει την ενοικίαση εναέριων μέσων για αργότερα, πιθανολογώντας ότι το ενδεχόμενο πυρκαγιών θα ήταν αυξημένο την χρονική εκείνη περίοδο.
Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι τα μέσα αυτά δεν ενοικιάζονται, αλλά χρονομισθώνονται. Τα πληρώνεις δηλαδή για όσο χρόνο τα χρησιμοποιείς τελικά και όχι με τον μήνα. Και η αλήθεια είναι ότι η μη διαθεσιμότητά τους προέκυψε από την μη πραγματοποιήση της χρονομίσθωσης τους αυτής. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μάλιστα, η πελώρια αυτή παράλειψη προέκυψε σκοπίμως, ώστε το υπουργείο να αποφύγει την ρύθμιση παλαιότερων οφειλών του προς τους παρόχους των μέσων !
Δεν περιμένουμε, δυστυχώς, ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ούτε για την ενδημική αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ούτε για την, επίσης ενδημική, αναλήθεια των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών. Θα περιμέναμε όμως κάτι άλλο : να σταματήσουν οι κυβερνητικές έρευνες, αναλύσεις και συζητήσεις για την αποχή από τις εκλογές, αλλά και για άλλες αδιέξοδες κοινωνικές συμπεριφορές. Η αιτία τους είναι πασίγνωστη και δεν είναι άλλη από την ασταμάτητη και ανεμπόδιστη ακολουθία συμπτωμάτων περιφρόνησης του πολιτικού σώματος, δηλαδή του λαού, από την εκπροσώπησή του. Πασίγνωστη, συνεπώς, είναι και η μοναδική διαθέσιμη δημοκρατική διέξοδος: η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και οι εθνικές εκλογές. Αλλοιώς... φωτιά στα μπατζάκια μας !(Παντελής Οικονόμου, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., πρώην Βουλευτής Α Αθήνας Βουκουρεστίου 40, 10673 Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3634156-7 Fax: 210 3601610).
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: