Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πόρισμα... Πυθίας


ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Για «σύγκλιση αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων που συνέβαλαν σε διαπιστωθείσα καθυστέρηση διεκπεραίωσης»(!) του περίφημου τηλεγραφήματος της πρεσβείας Μοντεβιδέο αναφορικά με την υπόθεση Καραβέλα, κάνει λόγο το πόρισμα της σχετικής Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενήργησε το υπουργείο Εξωτερικών.

Εντολή για άμεση επεξεργασία σχεδίου αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ, έδωσε η υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Αρ. Αγαθοκλής, αφού έλαβε γνώση του πορίσματος, προέβη σε εισηγήσεις προς την υπουργό Εξωτερικώ, επισημαίνοντας υποκειμενικές ευθύνες και παραλείψεις που προκύπτουν στην όλη διαχείριση του υπό κρίση θέματος.
Ειδικότερα -σημειώνεται- προσδιόρισε την ευθύνη που προκύπτει από την καθυστέρηση που προκλήθηκε με υπαιτιότητα του κυρίου αποδέκτη του τηλεγραφήματος, για την άμεση διαβίβαση του σχετικού εγγράφου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ορισμένες αδυναμίες του συστήματος λειτουργίας διαχείρισης της εισερχόμενης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ, εισηγούμενος άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη, τυχόν, δυσλειτουργιών.
Με τη σειρά της η υπουργός Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ και τις εισηγήσεις του γ.γ. έδωσε εντολή για την άμεση επεξεργασία σχεδίου αναβάθμισης του τρόπου λειτουργίας και διαχείρισης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου ενώ παράλληλα έθεσε στη διάθεση Υπουργού τον μέχρι σήμερα Διευθυντή της Α8 Διευθύνσεως, τοποθετώντας από σήμερα νέο Διευθυντή στην Α8 Διεύθυνση.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: