Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 16 Ιουνίου

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Δεν είναι σωστό να μην έχει το νοσοκομείο Κατερίνης Κέντρο Μαστού, μου είπε ο εκ Κατερίνης διοικητής του Νοσοκομείου της Λάρισας Ιάκωβος Μπρουσκέλης, που τον «έπιασα επ’ αυτοφώρω να προσυπογράφει (την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία) το αίτημα των 25 φορέων του νομού. Εσείς έχετε εκεί στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Λάρισας ΚέντροΜαστού; τον ρώτησα. Όχι, μου απάντησε, αλλά έχει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Πάντως, δεσμεύτηκε (αν και δεν του το ζήτησε κανείς) να μεταφέρει το αίτημα στον υπουργό Υγείας, στην προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα συνάντηση που θα έχει ο κ. Αβραμόπουλος με τους διοικητές των νοσοκομείων. Αν το κάνει θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, όχι τόσο τον υπουργό, όσο τον συνάδελφό του, διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης. Τον οποίο, επί ένα μήνα προσπαθούν να συναντήσουν οι εκπρόσωποι των φορέων που παλεύουν για το Κέντρο Μαστού, αλλά όλο τους ξεφεύγει. Δυο προγραμματισμένα ραντεβού τους ακύρωσε (για διάφορους δικούς του λόγους) μέχρι σήμερα.

Τι κάνουν οι υπηρεσίες ελέγχου, ΟΤΑΝ και ΑΦΟΥ διαπιστώσουν παραβάσεις; Τιμωρούν τους παραβάτες; Και πώς; Είναι μια μόνιμη περιέργειά μας, που σπανίως ικανοποιείται, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν συνηθίζουν να μας κοινοποιούν τις περεταίρω ενέργειές τους. Έτσι, αν θέλουμε να μάθουμε (πιχί) ποιος «βρωμιάρης» επιχειρηματίας ρίχνει στο ρεματάκι τα λύματά του (για να τα βρούμε στη θάλασσα που κάνουμε αμέριμνοι το μπανάκι μας), η ελεγκτική υπηρεσία …μας τιμωρεί, βάζοντάς μας να συντάξουμε εγγράφως αίτηση για να μας απαντήσει όποτε ευκαιρήσει. Πράγμα που λογικά, θα μπορούσε να σημαίνει πως η υπηρεσία προστατεύει τον παραβάτη, αφού δεν (αυτομάτως) τον στηλιτεύει, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ορθώς έπρατταν. Μπροστά στο πρόβλημα αυτό φαίνεται ότι βρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αιγίνιο-Ανάπτυξη-Δημοκρατία» Αντώνης Νταγλιούδης και Χρήστος Πρασκίδης. Οι οποίοι, έστειλαν έγγραφο στη Διεύθυνση Δασών, ζητώντας να μάθουν σε τι ενέργειες προχώρησαν οι υπηρεσίες της, μετά την αυτοψία που διενήργησαν στο Αιγίνιο, για να ελέγξουν αν έγινε αυθαίρετη διάνοιξη αγροτικής οδού, με καταπάτηση-μπάζωμα τμήματος ρέματος και καταστροφή δέντρων. «Θα θέλαμε, αν είναι δυνατόν, να μας ενημερώσετε για την άποψή σας και τις ενέργειές σας επί του ζητήματος, όπως προβλέπεται από τη σχετική για τις αρμοδιότητες και τον ρόλο σας νομοθεσία», λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι, απευθυνόμενοι στη Διεύθυνση Δασών. Προσθέτοντας (το αυτονόητο): «τις πληροφορίες αυτές ζητούμε ώστε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Αιγινίου».

Προσφορά Θανάση Καραμήτα Ο γνωστός Κατερινιώτης ζωγράφος φιλοτέχνησε τον παραπάνω πίνακα και τον δώρισε στις γυναίκες της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Κι αυτές, που πολύ το εκτίμησαν (και ως τέχνη και ως συνδρομή στον αγώνα τους), σκέφτηκαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο και να ζητήσουν να κοσμήσει το Κέντρο Μαστού. Όταν γίνει.

Πέντε βασιλιάδες των φαστφουντάδικων έφερε το Επιμελητήριο Πιερίας, να μας διδάξουν τις αρετές που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά μου το απαγόρεψε ο γιατρός μου, που είναι φανατικός εχθρός της ταχυφαγίας.

Πιστή στο γνωμικό «η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, αντίθετα με την αποτυχία που δεν έχει κανέναν», η Ν.Α. Λάρισας, θυμήθηκε ότι στην ψηφοφορία για τα 7 θαύματα της Φύσης, συμμετέχει και ο Όλυμπος! Έβγαλε και δελτίο τύπου, από ότι μάθαμε, όπου αφήνει να εννοηθεί ότι είναι εκ των επίσημων υποστηρικτών πράγμα το οποίο δεν στέκει. Πάντως, αν θέλει να βοηθήσει πολύ ευχαρίστως να το πράξει, καθότι ο Όλυμπος ανήκει στους Έλληνες (κατά το η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες), αρκεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα και τη στρατηγική του επίσημου υποστηρικτή του Ολύμπου, δηλαδή της Πιερίας!

Το μεσημέρι της Δευτέρας τελικώς κλήθηκε ο Νομάρχης Πιερίας από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, να παραστεί στη σημερινή συνάντηση, με το Γ. Σουφλιά Η επίσημη δικαιολογία την οποία δεν έχουμε και λόγους να την αμφισβητήσουμε, είναι ότι το Υπουργείο δεν είχε τον πρόσφατο αριθμό του κινητού, του Νομάρχη (λες και δεν υπάρχουν φαξ) Ο Νομάρχης, έμαθε για τη συνάντηση από τον πρόεδρο του ΕΒΕ, ο οποίος φέρεται ως ο συντονιστής του «αρραγούς μετώπου», μιας και αυτός είναι που προσκάλεσε (με επιστολή) στη συνάντηση και τον βουλευτή, Γ. Αμοιρίδη. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κλήθηκαν με πρόσκληση από το ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι «εξ αντανακλάσεως» Τελικώς το «αρραγές μέτωπο» θα παραταχθεί σχετικώς σύσσωμο ενώπιον του Γ. Σουφλιά και ο Θεός βοηθός. Καλού κακού όμως, ας έχουν από κοντά τον πρόεδρο του ΕΒΕ, διότι κατά πως μάθαμε σε ανάλογη σύσκεψη σε άλλο Υπουργείο, κόντεψε να ανέβει πάνω στο τραπέζι διεκδικώντας το κάτι παραπάνω.

Πάει καλά η ψηφοφορία για τον Όλυμπο. 2ος στην κατηγορία του και μάλιστα ανέβηκε αρκετές θέσεις, αφότου ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! (Ο σύντροφος σχολίασε: είναι βέβαιον ότι ψήφισε Όλυμπο;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: