Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Άσφαιρα πυρά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Στα όρια του αμελητέου το ποσοστό συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων της Πιερίας στη χθεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Με τον κλάδο των καθηγητών να μη συμμετέχει (αφού έτσι κι αλλιώς οι διδακτικές αίθουσες ήταν κλειστές), οι σκόρπιοι στις διάφορες υπηρεσίες υπάλληλοι, δεν κατάφεραν να μετρήσουν παρά έναν-δυο σε κάθε δημόσια υπηρεσία και δήμο του νομού.
Έτσι όσο αισιόδοξος κι αν ήθελε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάζαρος Φυρινίδης (που έκανε λόγο για ποσοστό συμμετοχής γύρω στο 10%) δεν μπόρεσε να μην παραδεχθεί πως αν η συμμετοχή δεν αγγίξει το 50%, η απεργία είναι αγώνας άγονος.
Ο ίδιος βέβαια, πήρε μια γεύση αγωνιστικής διάθεσης, εκπροσωπώντας την Πιερία (αυτός κι ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού) στη συγκέντρωση των απεργών της Θεσσαλονίκης.
Απογοητευμένος από τα πολύ χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στη απεργία δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας Πασχάλης Πουρσούκης, χρεώνοντας όμως την ευθύνη όχι στους υπαλλήλους, αλλά στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Πουρσούκης δικαιολόγησε τους συναδέλφους του («είναι φυσιολογικό να μη συμμετέχουν, αφού γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αποδώσει η απεργία τους και το μόνο που θα υποστούν από τη συμμετοχή τους σ’ αυτήν είναι μείωση του μισθού τους», είπε), χαρακτηρίζοντας «τουφεκιές στον αέρα» την πρακτική της 24ωρης απεργίας μια φορά το μήνα.
Συμπλήρωσε δε ότι, το τον συγκεκριμένο προβληματισμό του για αλλαγή του τρόπου διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους, τον έχει θέσει στην ΑΔΕΔΥ, πλην όμως αυτή δεν φαίνεται να τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη.
Όσο για το διεκδικητικό πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης απεργίας, περιελάμβανε αρκετά σοβαρά ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ (στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περικόπτονται οι δαπάνες για 90 και πλέον περιπτώσεις αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας), οι ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και η ενιαία, μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.
Παρά τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία πάντως, η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: