Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Συνάντηση Παπανδρέου με Χου Ζιντάο Με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο ο Γιώργος Παπανδρέου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2009 - (ΕΘΝΟΣ)
Συνάντηση Παπανδρέου με Χου Ζιντάο
Τρία μεγάλα ζητήματα τα οποία απασχολούν την ανθρωπότητα, την οικονομική και περιβαλλοντική κρίση αλλά και το ζήτημα του αφοπλισμού, συζήτησε σήμερα στο Πεκίνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας Χου Ζιντάο.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου, συμφώνησαν με τον Κινέζο πρόεδρο ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι ένα βασικό όχημα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και μπορεί να εγγυηθεί λύσεις που θα οδηγούν σε μια ανθρώπινη κοινωνία που εγγυάται την εργασία, την ισότητα, την καταπολέμηση της φτώχειας και την ποιότητα ζωής για όλους και σημείωσε ότι η Κίνα παίζει και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτά τα θέματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο της Κίνας για τις διεργασίες της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που έλαβαν χώρα στις εργασίες της στο Πεκίνο, και έγινε συζήτηση για τις προτάσεις της Διεθνούς και της Κίνας ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης το φθινόπωρο αλλά και γενικότερα για θέματα περιβάλλοντος.

Αναφερόμενος στις διμερείς ελληνοκινεζικές σχέσεις υπογράμμισε ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και συνεργασίας, κάτι που όπως είπε, θα είναι προς όφελος της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: