Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Μπλόκα από φορο-τροχονόμους


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΜΑΙΟΥ 2009

Μεικτά συνεργεία ΥΠΕΕ και Τροχαίας στήνουν μπλόκα σε εθνικές οδούς, μαρίνες, ακριβά προάστια, έξω από νυχτερινά κέντρα, όπου θα ελέγχουν τα στοιχεία αγοράς πολυτελών ΙΧ και τα τεκμήρια

Φορολογικό... σαφάρι και στα πολυτελή αυτοκίνητα με μπλόκα στους δρόμους από «φοροτροχονόμους» εξαπολύει η κυβέρνηση, στην απέλπιδα προσπάθειά της να τονώσει τα έσοδα, τα οποία βρίσκονται στο ναδίρ...

Τροχονόμοι και φοροελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων θα σταματούν στους δρόμους των ακριβών προαστίων, έξω από τα νυχτερινά κέντρα και τις μαρίνες, καθώς και στις εθνικές οδούς πολυτελή οχήματα. Τα μεικτά συνεργεία της τροχαίας και της ΥΠΕΕ εφοδιασμένα με laptop, εκτός από τους συνήθεις ελέγχους για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα προβαίνουν και σε φορολογικούς.

Οι ιδιοκτήτες των τζιπ και ακριβών επιβατικών Ι.Χ. στα μπλόκα, που θα στήνονται από τους «φοροτροχονόμους», θα... ξεψαχνίζονται για φορολογικές παραβάσεις και θα πληρώνουν τα... σπασμένα από την αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες και τη φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι θα γίνονται με φορητούς υπολογιστές. Εκτός από το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης του οδηγού, τα μεικτά συνεργεία θα ελέγχουν τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα έχει περάσει από ΚΤΕΟ και αν γίνεται παράνομη χρήση πετρελαίου κίνησης.(με στοιχεία απο το ΕΘΝΟΣ)

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: