Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Καραμανλικότητα, κομματοκρατία και πολιτικό θέατρο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μαΐου 15, 2009

από http://olympia.gr/

Το τελευταίο διάστημα η Ντόρα έχει βγει ως Καραμανλικότερη του Καραμανλή και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κόμματος απαιτώντας κάθαρση προς κάθε κατεύθυνση. Οποιοσδήποτε ασχολείται ελαφρώς με τα πολιτικά πράγματα γνωρίζει ότι η Ντόρα προβάλλει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί σε περίπτωση θέματος διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα διαθέτει ισχυρό έρεισμα στον κομματικό μηχανισμό για να στηρίξει αυτές τις διεκδικήσεις.

Η ΥΠΕΞ έχει τρία μέτωπα ανοιχτά στο χώρο της ευρύτερης “Δεξιάς”:

Ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που της καταλογίζει εθνική και κομματική μειοδοσία, ενώ ο τελευταίο εμφανίζεται ως στήριγμα και θιασώτης του πρωθυπουργου. Για αυτό το θέμα διαβάστε το άρθρο του Antinews που παρατίθεται. (Πολιτικό Θέατρο πράξη 1η)

Πρόσφατη ρήξη με τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα στοχεύοντας όμως ξεκάθαρα τον Γ. Βουλγαράκη. Ο Βουλγαράκης είναι εκλογικός ανταγωνιστής της ΥΠΕΞ και διαθέτει ισχυρή βάση στις τάξεις της ΝΔ. Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίζουμε ότι η άγρα κομματικών ψήφων δεν βασίζεται στην έξωθεν μαρτυρία κάθε πολιτευτή αλλά στον προσωπικό μηχανισμό που έχει φτιάξει εντός του κόμματος. Αυτή είναι η στυγνή αλήθεια. Η ΥΠΕΞ λοιπόν γνωρίζει τη δύναμη που έχει ο Βουλγαράκης στη βάση της ΝΔ και προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογική του κάθοδο, όχι βέβαια για λόγους ηθικής αλλά καθαρά για λόγους άμεσου ανταγωνισμού. Εάν προταχθεί το θέμα εμπλοκής σε σκάνδαλα όπως πολύ σωστά αναφέρει ο “Ρουφιάνος“, τότε τόσο αυτή όσο και ο αδελφός της Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να αποπεμφθούν για την εμπλοκή τους στο θέμα της Siemens. Για να μη θυμηθούμε τη Mayo. Άρα τα περί ηθικής είναι Πολιτικό Θέατρο (Πράξη 2) μόνο για λόγους εντυπωσιασμού.

Η κόντρα με τον Κύρτσο μάλλον εντάσσεται στη Δεύτερη πράξη έχοντας δει τις επιθέσεις του τελευταίου εναντίον Βουλγαράκη – Πελέκη ακόμα και τις ημέρες της αγωγής της οικογένειας εναντίον Κύρτσου – Στέβη (citypress). Επιπλέον το μείζον θέμα του εσωκομματικού πραξικοπήματος όπου εμπλέκεται και το όνομα του Κόκκαλη, έχει κάποια περίεργα συγκοινωνούντα πρόσωπα που ξαφνικά επανήλθαν στη δημοσιότητα. Δε μπορεί αυτές οι σχέσεις να διαρηγνύονται τόσο εύκολα με το προσωπείο του Καραμανλισμού (πράξη 3). Απολαύστε: «Τρόμος» στη Νέα Δημοκρατία____________________________________________________________________________________________________
Και συνεχίστε την ανάγνωση

Ακόμη ένα πολιτικό παιδί της ευρύτερης Αγίας Οικογένειας του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, μεταπήδησε στο κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη! Όλοι εμείς που γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις που αφορούν το περιβάλλον Μητσοτάκη, δεν περιμέναμε αυτήν την προκλητική ενέργεια του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, να ξεγυμνωθεί δηλαδή πολιτικά και να φανερωθεί με την ενέργειά του αυτή, ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από την δημιουργία του κόμματός του: ο Μητσοτάκης!

Όπως έχω καταγγείλει πολλές φορές με άρθρα μου, το σχέδιο «Κασκαντέρ» που μοναδικό σκοπό έχει την ανατροπή του Καραμανλή και την άλωση της Νέας Δημοκρατίας από τη Ντόρα, σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ποια είναι όμως η Νίκη Τζαβέλα και γιατί επέλεξε ο Καρατζαφέρης να τη θέσει επικεφαλή του ψηφοδελτίου του κόμματός του;

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, η κυρία Τζαβέλα υπήρξε διοικητής του ΟΑΕΔ την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη 1990-1993, επίσης διετέλεσε σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών κυρίου Μάνου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήταν και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Και μετά τη θητεία της στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη, η κυρία Τζαβέλα πήγε στα …καλύτερα: κορυφαία σύμβουλος στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη και αντιπρόεδρος του ιδρύματος Κόκκαλη!

Ξέρετε, εκείνου του ιδρύματος, με τα χρήματα του οποίου, σπούδασε στην Αμερική ο σημερινός ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός των Εξωτερικών του φασίστα Γκρούεφσκι, ο Αντώνιο Μιλόσοσκι!!!

Αυτήν λοιπόν τη «βαμμένη» Μητσοτακικιά και πρώην συνεργάτιδα του Κόκκαλη, επέλεξε ο Καρατζαφέρης να βάλει πρώτη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ!!!

Και γιατί το έκανε αυτό;

Μα για να δώσει για μια ακόμη φορά το στίγμα του Μητσοτακισμού στις ευρωεκλογές και να εισπράξει τις ψήφους των Μητσοτακικών! Όπως έγινε και με τις εκλογές τότε στην υπερνομαρχία της Αθήνας με τον Τζανετάκο…

Έδειξε για μια ακόμη φορά ο Καρατζαφέρης τον πραγματικό σκοπό του: την πτώση του Καραμανλή και την αμέριστη συμπαράστασή του στη Ντόρα!

Και να μην ακούσω για δήθεν κόντρες του ΛΑΟΣ με το Μητσοτακαίικο. Το στημένο θέατρο που βλέπουμε κάποιες φορές, πλέον τα κατάλαβαν όλοι. Ο μόνος τελικά που παραμυθιάζεται ως συνήθως, είναι ο αγνός δεξιός πατριώτης ψηφοφόρος.
Ο οποίος καλείται από το ΛΑΟΣ -το πατριωτικό υποτίθεται αυτό κόμμα- να στείλει στην Ευρωβουλή, την πρώην αντιπρόεδρο του ιδρύματος Κόκκαλη, με του οποίου τα χρήματα σπούδασε ο πλαστογράφος Σκοπιανός Μιλόσοσκι στην Αμερική!!!

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

(Προσεχώς στου κινηματογράφους όλης της Ευρώπης. Πρεμιέρα 7 Ιουνίου 2009)

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: