Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

To σύνδρομο κόπωσης «κινητοποιεί» τη ΝΔ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Φουντώνουν οι συζητήσεις

To σύνδρομο κόπωσης «κινητοποιεί» τη ΝΔ

ΑΠΕ
Ο Κ.Καραμανλής πιέζεται να δηλώσει «ξεκούραστος»...
Αθήνα



Κλιμακώνεται η αναταραχή στη ΝΔ σχετικά με την αναφορά περί κόπωσης του πρωθυπουργού. Οι βουλευτές και στελέχη που στηρίζουν τον Κ.Καραμανλή πιέζουν για να υπάρξει μια δήλωση του πρωθυπουργού που να ξεκαθαρίζει την κατάσταση, κατά την κυβερνητική επιτροπή σήμερα, Πέμπτη. Την ίδια ώρα, οι δελφίνοι ανεβάζουν ταχύτητα...

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ανησυχία τους ότι με το κλίμα αυτό θα φθάσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι οποίες αποκτούν ζωτική σημασία για την κυβέρνηση. Κι αυτό, γιατί όπως εκτιμούν μια μεγάλη ήττα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα φέρει στην πρώτη γραμμή τη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στη ΝΔ, δημιουργώντας ένα πεδίο πίεσης προσωπικά στον Κ.Καραμανλή, ενώ παράλληλα θα μπει σε δεύτερο πλάνο το κυβερνητικό έργο, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε κυβέρνηση και κόμμα έχει οδηγήσει συνεργάτες του κ. Καραμανλή να εισηγούντια στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μια παρέμβαση στη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδριάζει για θέματα τουρισμού. Οι εισηγήσεις προς τον Κ.Καραμανλή είναι να διαμηνύσει ότι «είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή».

«Έχουμε χρέος να σταματήσουμε αυτήν την κουβέντα» δήλωσε ο Σ.Τσιτουρίδης. Ο Γ.Μανώλης δήλωσε στα Νέα ότι «ο Καραμανλής δεν έχει δικαίωμα να φύγει». «Δεν υπάρχει "φεύγω" για τον Καραμανλή. Ακόμη κι αν χάσει, πρέπει να μείνει» σχολίασε ο Γ.Βαρβιτσιώτης. «Δεν πρέπει να βάζουμε τον πρωθυπουργό σε μαι τέτοια διαδικασία φθοράς, πτώσεως και καταπτώσεως» τόνισε ο Π.Παναγιωτόπουλος. «Όσοι εργάζονται προφανώς και κουράζονται. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι με αυτούς που δεν εργάζονται και για αυτό είναι και ξεκούραστοι» σημείωσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Την ίδια ώρα, αρκετοί στη ΝΔ διαπιστώνουν ότι εντείνεται και ο ανταγωνσιμός των επίδοξων διαδόχων του Κ.Καραμανλή. Περιοδεύοντας στην περιφέρεια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στέλνουν συνεχώς μηνύματα «ενότητας» και στήριξης του πρωθυπουργού, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη η δυναμική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στα Ιωάννινα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, έδωσε έμφαση στη στενή σχέση του με τον Ευάγγελο Αβέρωφ και χαρακτήρισε πρόκληση κάθε κίνηση που τροφοδοτεί την διαδοχολογία. Μεταξύ άλλων, παρατήρησε ότι «ο πρωθυπουργός είναι κουρασμένος. Είναι πολύ κουρασμένος από να διαψεύδει τα όνειρα και τις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εθνική πρόκληση. Μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Απαιτείται από όλους εγρήγορση. Σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Δεν είναι ώρα για ανεύθυνα μικροκομματικά παιχνίδια. Έχει μεγάλο κόστος, ειδικά αυτή την ώρα, ο λαϊκισμός. Έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη.

Βολές κατά των «γαλάζιων» δελφίνων εξαπέλυσε ο -εκ των «λοχαγών» του Κ.Καραμανλή- Γ.Καλατζής, σημειώνοντας: «Δεν στεκόμαστε ειλικρινά όλοι δίπλα του. Πού ήταν όλοι οι πρωτοκλασάτοι και οι κορυφαίοι να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης και τις δυσκολίες που περάσαμε από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα;»

Newsroom ΔΟΛ

''ΚΡΑΧΤΗΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: