Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ξορκίζουν την... κούραση Με παρέμβαση στην Κυβερνητική Επιτροπή και με διαρροές στα ΜΜΕ θα επιχειρηθεί να διορθωθεί η ζημιά από τα περί κόπωσης και απ

Κορυφαίοι υπουργοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει έτσι ώστε να «κλείσει» ο ίδιος το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του. Ο Κ. Καραμανλής αναζητούσε μέχρι χθες το βράδυ μία φράση που θα έκλεινε

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ
Πιεστικές εισηγήσεις να «κλείσει» ο ίδιος το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του περί κόπωσης και αποχώρησης από την ηγεσία της ΝΔ σε περίπτωση ήττας στις επόμενες εκλογές δέχεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. ορυφαίοι υπουργοί ζητούν από τον πρωθυπουργό να παρέμβει έτσι ώστε να «κλείσει» ο ίδιος το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του. Ο Κ. Καραμανλής αναζητούσε μέχρι χθες το βράδυ μία φράση που θα έκλεινε οριστικά το θέμα της... κόπωσης και θα απέρριπτε τα σενάρια αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ

Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν τη μεγάλη ζημιά που έχει προκληθεί τόσο σε ό,τι αφορά την εικόνα του ίδιου όσο και στο κλίμα στο εσωτερικό της κομματικής βάσης της ΝΔ, και του ζητούν να παρέμβει έτσι ώστε να περιοριστεί το πολιτικό και επικοινωνιακό κόστος.

Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Αντ. Σαμαράς και Αρ. Σπηλιωτόπουλος με παρεμβάσεις τους επιχείρησαν να τονώσουν το πεσμένο ηθικό της κομματικής βάσης της ΝΔ
Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Αντ. Σαμαράς και Αρ. Σπηλιωτόπουλος με παρεμβάσεις τους επιχείρησαν να τονώσουν το πεσμένο ηθικό της κομματικής βάσης της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση αυτή του πρωθυπουργού είναι πολύ πιθανόν να γίνει και σήμερα, μέσα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα έχει ως κυρίαρχο θέμα την κατάσταση του τουρισμού. Ο κ. Καραμανλής αναζητούσε μέχρι χθες το βράδυ μια φράση που θα έκλεινε οριστικά το θέμα της... κόπωσης και θα απέρριπτε -στην παρούσα φάση- τα σενάρια αποχώρησής του από την ηγεσία της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός της φράσης αυτής, η οποία αναμένεται να δοθεί ως διαρροή στα μέσα ενημέρωσης, θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής δημόσιες τοποθετήσεις όλων των κορυφαίων υπουργών, οι οποίοι θα πλέκουν το εγκώμιο του πρωθυπουργού και θα δίνουν -σε φραστικό επίπεδο- τέλος στα σενάρια διαδοχής.

Το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου είναι ιδιαίτερα βαρύ, γεγονός που πιστοποιείται και από τον νέο... σχεδιασμό που είναι αναγκασμένοι να κάνουν οι συνεργάτες του κ. Καραμανλή, προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα.

Ακόμη δε και οι λιγοστοί υπουργοί που επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ισχυριζόμενοι ότι συνειδητά ο κ. Καραμανλής μίλησε για... κόπωση, καθώς ήθελε να «μετρήσει» τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, ανέκρουσαν πρύμναν, καθώς αντελήφθησαν ότι το επιχείρημα αυτό δεν ήταν σοβαρό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Προσπάθεια τόνωσης του πεσμένου ηθικού

Χθες, μέλη της κυβέρνησης επιχείρησαν να τονώσουν το ηθικό της κομματικής βάσης της ΝΔ, μέσω των επιθέσεων που εξαπέλυσαν κατά του ΠΑΣΟΚ, ενώ απέρριψαν ταυτόχρονα τα σενάρια διαδοχής στη ΝΔ.

Η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μίλησε σε κομματική εκδήλωση στον Εβρο, «ανέβασε» τους τόνους της αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και ζήτησε συστράτευση εν όψει των ευρωεκλογών.

«Είναι μια μάχη», επεσήμανε, «που απαιτεί από όλους μας να βρεθούμε και πάλι στην πρώτη γραμμή. Χρειάζεται ομοψυχία. Χρειάζεται συστράτευση. Χρειάζεται μια νέα πανστρατιά όλων των στελεχών, όλων των δυνάμεών μας, για να δώσουμε δυνατοί και ενωμένοι τον αγώνα για τη νίκη».

Τη βεβαιότητά του ότι ο κ. Καραμανλής θα ηγηθεί της ΝΔ στις εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Εθνικης Αμυνας, κ. Β. Μεϊμαράκης. «Ο Κώστας Καραμανλής», τόνισε, «είναι ο άνθρωπος ο οποίος δύο φορές οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στη νίκη.

Εκτός των ανθρώπων που διά της ψήφου τους τον εμπιστεύθηκαν, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που τον εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από τη μεγάλη κρίση που περνάμε». «Και γι αυτό ακριβώς, ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, θα ηγηθεί ξανά των προσπαθειών που δίνουν ώθηση για την ανάπτυξη της χώρας μας», κατέληξε.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Αντ. Σαμαράς, αντιπαρήλθε με χιούμορ τα περί κόπωσης του πρωθυπουργού, ενώ απέρριψε και τη διαδοχολογία. «Ο πρωθυπουργός είναι κουρασμένος. Είναι πολύ κουρασμένος από το να διαψεύδει τα όνειρα και τις προσδοκίες του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, δε, για το εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που αποχωρήσει ο κ. Καραμανλής από την ηγεσία της ΝΔ, τόνισε: «Σε τέτοιες ώρες δύσκολες που περνά ο τόπος μας, ακόμα και το να ασχολείται κανείς με αυτά τα ζητήματα εγώ το θεωρώ πρόκληση».

Παρέμβαση στο όλο θέμα έκανε ο υπουργός Παιδείας, κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επιχείρησε να δικαιολογήσει τον κ. Καραμανλή: «Δεν καταλαβαίνω όσα λέγονται, γιατί όσοι εργάζονται προφανώς και κουράζονται. Αλίμονο αν όσοι εργάζονται, όσοι κοπιάζουν, όσοι επιχειρούν να επιλύσουν προβλήματα δεν αισθάνονταν και κουρασμένοι», τόνισε. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ .

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: