Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Από τα μέσα του 2010 η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Πέμπτη, 26.03.09 - ΑΠΕ - ΜΠΕ
«Η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη αποτελεί έργο εθνικής σημασίας» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Transneft, Νικολάι Τοκάρεφ, με αντικείμενο την πορεία εξέλιξης του έργου κατασκευής του αγωγού.
Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε πως βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό το έργο, και πως θεωρεί ότι ίδια βούληση υπάρχει από τη ρωσική και τη βουλγαρική πλευρά. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «μέσα στο 2010 μπορεί να ξεκινήσει να κατασκευάζεται και μπορούμε να μείνουμε πιστοί στα χρονοδιαγράμματα».
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως, έως το τέλος Ιουνίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα προσδιορίζονται θέματα που αφορούν στην κατασκευή του αγωγού.
Όπως εξήγησε, «είμαστε σε φάση επεξεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα γραφειοκρατικά προβλήματα, κυρίως σε σχέση με απαλλοτριώσεις» και σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση το έργο δεν θα γίνει επί ζημία του περιβάλλοντος».

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: