Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μηνύματα ενότητας και… διαμαρτυριών στην επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ Β.Ζ
Εκτός από την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και στρατιωτών, ο χθεσινός εορτασμός της επετείου του 1821, εξελίχθηκε και σε παρέλαση «διαμαρτυριών» με μέλη του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, να αναρτούν πανό με διαφορετικά αιτήματα (και πάντως άσχετα με τον εορτασμό της ημέρας), απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.
Με κάθε επισημότητα, γιορτάστηκε ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και στην Κατερίνη. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και Στρατού. Μοναδική «παραφωνία», η ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας για την κατασκευή νέων διοδίων στο νομό μας από μέλη του ΣΥΝ και κατά των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που παραμένουν στα Βαλκάνια, από το ΚΚΕ.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Θείας Αναλήψεως και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Την Κυβέρνηση, εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά το πέρας της παρέλασης, έστειλε μήνυμα ενότητας.
«Η διπλή σημασία της σημερινής ημέρας, είναι η αιτία που ενώνει όλους τους Έλληνες από άκρου σε άκρου της γης», ανέφερε ο υφυπουργός και βουλευτής Κοζάνης για να συμπληρώσει λέγοντας πως «για άλλη μια φορά πρέπει να πούμε ότι είναι σημαντικό, ότι όταν είμαστε ενωμένοι και υπάρχει συνεννόηση, τα εθνικά αποτελέσματα τα οποία κερδίζει αυτή η χώρα, είναι σημαντικά και πολλά».
Στο μήνυμα της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, αναφέρθηκε η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου. «Εκτός από οικονομικές κρίσεις και προβλήματα που μαστίζουν την οικονομία και την κοινωνία, πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, υπάρχουν εργαστήρια ελευθερίας σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει το 1821, υπάρχουν ιδέες οι οποίες πρέπει να μας εμπνέουν και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τόσο εμάς όσο ιδιαίτερα τις νέες γενιές», είπε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, σημειώνοντας πως τα ιδανικά της Επανάστασης του 1821 θα πρέπει να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους Έλληνες.
Στην παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας στην παρέλαση, στάθηκε ο βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος, μοιράζοντας συγχαρητήρια, αλλά και σ’ αυτήν του Ελληνικού Στρατού, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του, η οποία «τονώνει το ηθικό όλων μας».
«Από την επέτειο του 1821 θα πρέπει να αντλήσουμε δύναμη, να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο, υλοποιώντας τους στόχους και τα οράματα της νεολαίας η οποία σήμερα για άλλη μια φορά μας έδωσε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», ανέφερε ο Αντώνης Καρπούζας.
«Καταθέτω το σεβασμό μου, στη μνήμη όλων των ανθρώπων που οδηγώντας το άρμα της Ελληνικής ιστορίας στη διαδρομή του χρόνου θυσίασαν τη ζωή τους και όλο τους το «είναι», για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι», ανέφερε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης. Ο κ. Αμοιρίδης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικαιρότητα, σημειώνοντας πως «σήμερα αυτό το άρμα συνεχίζει και τα κουρασμένα άλογα θα πρέπει να αντικαθίστανται, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ορμή και την ίδια δύναμη και στο μέλλον».
Παρέλαση… «διαμαρτυρίας» για διόδια και ΝΑΤΟ
Πανό διαμαρτυρίας, ενάντια στα διόδια, ύψωσαν κατά την έναρξη της παρέλασης, μέλη του Συνασπισμού Πιερίας. Το πανό υψώθηκε για λίγα λεπτά και μόλις εμφανίστηκε η Φιλαρμονική του Δήμου, χωρίς να προκληθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, πέρα από μια μικρή αναστάτωση.
Όπως άρχισε η παρέλαση (με διαμαρτυρία), ολοκληρώθηκε κιόλας, αυτή τη φορά με πανό που αναρτήθηκε από μέλη του ΚΚΕ. Περίπου 10 μέλη του ΚΚΕ, σήκωσαν πανό, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, την ώρα που παρέλαυνε ο Στρατός, διαμαρτυρόμενοι για τη ΝΑΤΟϊκή παρουσία στα Βαλκάνια και με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη των βομβαρδισμών στη Σερβία.
Προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, μόλις στο χώρο έφτασε αστυνομική δύναμη. Τελικώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι, το πανό έμεινε για λίγα λεπτά και η διαμαρτυρία έληξε, ειρηνικά έτσι όπως άρχισε.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: