Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Εντυπωσιακή συμμετοχή


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ NEWS 24/7
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ελληνικών φορέων, που δηλώνουν συμμετοχή στην περιβαλλοντική δραστηριότητα "Ώρα της Γης", που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Εκτός από τη συμμετοχή του Προεδρικού Μεγάρου στην ωριαία συσκότιση της μιας ώρας, από τις 20.30, που κοινοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, στον πρόεδρο του ελληνικού γραφείου της WWF, Δ. Καραβέλλα, στη σημερινή τους συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο, συμμετοχή δήλωσαν ο Διεθνής Αερολιμένας "Ελ. Βενιζέλος" και η ΔΕΗ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το «Ελ. Βενιζέλος», «το αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει "παρών" στην "Ώρα της Γης" σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του». Παράλληλα, για την προγραμματισμένη ώρα, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτήρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους, εντός του αεροδρομίου.
Στην αντίστοιχη ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι αποφασίσθηκε να σβήσουν τα φώτα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων της Επιχείρησης ανά την επικράτεια. "Εξαιρούνται τα κτήρια εκείνα που συνδέονται με την παραγωγή και ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πελάτες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων της Επιχείρησης".
"Συγχαρητήρια. Μας συμπαρασύρετε όλους. Και στο Προεδρικό Μέγαρο κατεβάζουμε φώτα. Πάντως, είναι ευχάριστο ότι η Ελλάδα διαπρέπει. Έχουμε παγκόσμια πρωτιά για την Ώρα της Γης", επισήμανε ο κ. Παπούλιας στο διευθυντή της WWF Hellas.
Πράγματι, η δυναμική συμμετοχή της χώρας μας αποτυπώνεται και στον αριθμό φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων, που έχουν δηλώσει το «παρών» και προετοιμάζουν ήδη πρωτότυπες δράσεις ευαισθητοποίησης και όχι μόνο.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες ανά την Ελλάδα, ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της "Ωρας της Γης 2009" (http://www.earthhour.org/news/gr:el).
"Η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των Ελλήνων στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Ώρας της Γης 2009, αποδεικνύει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και δείχνουν έτοιμοι να δράσουν για την αναχαίτιση της περιβαλλοντικής κρίσης. Ελπίζουμε ότι το ηχηρό μήνυμα που θα στείλουν στις 28 Μαρτίου περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους παγκόσμιους ηγέτες", δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Η επιχείρηση "Ώρα της Γης" (EARTH HOUR), που μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα, ώστε να συνεισφέρουμε στη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών και είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 28 Μαρτίου από τις 20.30 έως τις 21.30 τοπική ώρα για κάθε χώρα, ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
"Για τη φετινή χρονιά, που είναι αποφασιστικής σημασίας για το κλίμα, στόχος είναι να κινητοποιηθούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες στον κόσμο", αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης WWF.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: