Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Reuters: Αβεβαιότητα για τις ελληνικές τράπεζες για ΕΚΤ

..

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης πως δεν είναι βέβαιη αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα, λόγω των μεγάλων εκροών καταθέσεων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ως πηγές μη κατονομασμένους αξιωματούχους.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο ο εκπρόσωπος της Ευρωτράπεζας, Μπενουά Κερέ, ρωτήθηκε από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ αν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι δυνατό να ανοίξουν αύριο Παρασκευή.
«Αύριο, ναι. τη Δευτέρα, δεν ξέρω», φέρεται να απάντησε ο κ. Κερέ, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι.
Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Λίγο νωρίτερα, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι αυτές οι τακτικές «είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση».
Οι εκροές καταθέσεων είναι κάτι «ανησυχητικό», αλλά οι έλληνες πολίτες παίρνουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες «επειδή ανησυχούν για το τι θα φέρει το μέλλον», δήλωσε μετά το Eurogroup ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Η λέξη-κλειδί είναι εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει στην ελληνική οικονομία», κατέληξε.
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: