Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ποιος στέλνει τον κόσμο στις τράπεζες να πάρει τα λεφτά του;

..

Ποιος στέλνει τον κόσμο στις τράπεζες να πάρει τα λεφτά του;
Και τι έγινε αν βγούμε από το ευρώ; Θα ταλαιπωρηθούμε δύο – τρεις μήνες και έπειτα θα αναδειχτούμε παγκόσμια οικονομική δύναμη. Να μην ανησυχούμε! Μπορεί να κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από την οδό της ελπίδας, αλλά θα επιστρέψουμε και πάλι σε αυτή. Μας διαβεβαιώνει για όλα αυτά ο Μήτσος, κατά κόσμο Δημήτρης Στρατούλης, υπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. 
Ποιος είναι ο τρομολάγνος; Ποιος μιλάει για Grexit; Ποιος στέλνει τον κόσμο στα γκισέ των τραπεζών να σηκώσει και τις τελευταίες του Οικονομίες;  "Είναι σαφές ότι έχουμε φροντίσει να έχουμε όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει κάποιες λίγες δυσκολίες για κάποιους λίγους μήνες". Αυτά δήλωσε ο υπουργός. Οδηγούν την χώρα στα βράχια. Και το κάνουν συνειδητά. 
Είναι περιττό να πούμε στον κ. Στρατούλη ότι το συμφέρον της πατρίδας δεν συμβαδίζει με αυτά που ο ίδιος φαντάζεται για την Ελλάδα μας. Ότι έχουν υποτιμήσει τους κινδύνους κι ότι σε περίπτωση εξόδου από την Ευρώπη θα βιώσουμε συνθήκες απομόνωσης και θα θέσουμε έτσι σε δοκιμασία τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πρέπει, πάντως, να ξέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν θα εγκρίνει μία τέτοια εξέλιξη. Το απέδειξε χτες, στην συγκέντρωση του Συντάγματος. Κι αν χρειαστεί θα το κάνει με πιο ηχηρό τρόπο. 
Ο κ. Στρατούλης είπε και κάτι άλλο: Ότι μεγαλύτερη ζημιά από ένα Grexit θα την πάθουν οι δανειστές απ’ ό,τι η Ελλάδα. Εμείς κύριε Στρατούλη θέλουμε να μην  πάθει ζημιά η Ελλάδα. Το αν θα πάθουν οι άλλοι μικρότερη ή μεγαλύτερη ζημιά μας είναι αδιάφορο. Κι ο ελληνικός λαός θα σας "μετρήσει" στο τέλος  ανάλογα με την ζημιά που θα πάθει ο ίδιος. Από αυτό θα σας μετρήσει και θα σας κρίνει κι όχι από το αν θα ανέβουν τα spreads στα ομόλογα του Νότου.
Ο κ. Στρατούλης επέμεινε πως "εδώ που φτάσαμε το θέμα θα λυθεί πολιτικά σε Σύνοδο Κορυφής". "Το ζήτημα πλέον είναι ιδεολογικοπολιτικό" επισήμανε.  
Και πάλι κάνετε λάθος κύριε Στρατούλη. Αν προσπαθείτε να δώσετε ένα "μάθημα" στην καπιταλιστική Ευρώπη θα σύρετε εν γνώσει σας την Ελλάδα στην καταστροφή. Ο ελληνικός λαός δεν σας έδωσε εντολή να κηρύξετε τον πόλεμο στην Γερμανία. Ούτε να ξεκινήσετε την επανάσταση από την Αθήνα!
Ζήτησε από εσάς να του φέρετε μία καλύτερη συμφωνία, επειδή αυτό του υποσχεθήκατε. Αντί γι' αυτό τον φέρνετε απέναντι στο δίλημμα: "Θέλετε μία χειρότερη συμφωνία ή έξοδο από την Ευρώπη"; Κάνετε ταχυδακτυλουργικά κόλπα απέναντι σε ανθρώπους που τους υποσχεθήκατε ψωμί και χαμόγελο. Κι ο κόσμος αυτός είναι κουρασμένος και εξαγριωμένος. Μην πιστέψετε ότι αυτόν τον κόσμο μπορείτε να τον χειραγωγήσετε. 
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: