Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μοσκοβισί: Δύσκολη και ανησυχητική η κατάσταση για την Ελλάδα


..

Δύσκολη και ανησυχητική περιέγραψε την κατάσταση για την Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup. 
 Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος υποστήριξε ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι δύσκολη και ανησυχητική, καθώς ο χρόνος εξαντλείται.«Περιμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα» τόνισε, ενώ κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς. 
 «Μας μένει λίγος χρόνος για να αποφύγουμε τα χειρότερα» συμπλήρωσε, απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα να επανέλθει σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να κάνει συμβιβασμούς για να αποφευχθεί μια καταστροφική έκβαση. 
 Όπως εξήγησε, είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της Ευρωζώνης, ενώ αναγνώρισε ότι έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες. 
 «Περιμέναμε αξιόπιστες αντιιπροτάσεις από την ελληνική πλευρά που δεν ήρθαν ακόμα» σημείωσε ενώ απηύθυνε έκκληση στην ελληνική πλευρά να επανέλθει «σοβαρά» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 
 Διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για μία συμφωνία την οποία τη χαρακτήρισε «απόλυτα εφικτή και απόλυτα αναγκαία». 
 «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: