Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μαύρος καπνός από τις Βρυξέλλες


..

Διαπιστώσαμε μετά λύπης πως έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος quot;.
Με τη δήλωση αυτή ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές της βρίσκονται ακόμη μακριά από την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα quot;ξεκλειδώσει quot; την τελευταία δόση του προγράμματος στήριξης.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα, ο
Dijsselbloem ανέφερε πως η επίτευξη μιας συμφωνίας για να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα στήριξης είναι ακόμη εφικτή, προειδοποίησε, ωστόσο, πως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ μικρά εάν λάβει κανείς υπόψιν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που απαιτούνται για να σφραγιστεί η συμφωνία.
Τα στενά χρονικά περιθώρια επισήμανε σε ακόμη πιο δραματικό τόνο ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici, o οποίος δήλωσε: quot;
Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Φτάνουμε στο τέλος του παιχνιδιού quot;.
Σύμφωνα με τον Moscovici, η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ανέκυπταν εμπόδια. quot;Τώρα πρέπει να δράσουμε και να αποφασίσουμε quot;, είπε και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει σοβαρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα
Πάντως, οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα σε μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα την Ελλάδα, όπως ενημέρωσε μέσω του Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.

Δεν υπάρχουν σχόλια: