Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Τσίπρας: Τέλος τα σενάρια τρόμου -Στην Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει λύση


..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Τσίπρας: Τέλος τα σενάρια τρόμου -Στην Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει λύση.

Οι εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπήρξαν καταιγιστικές. Μετά το δραματικό αδιέξοδο στη συνεδρίαση του eurogroup, η σκυτάλη πέρασε στους Ευρωπαίους ηγέτες με το βλέμμα όλων να εστιάζεται στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τη Δευτέρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει για επιτυχία και βλέπει λύση

H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία.
Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν.

Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ.

«Πολίτικη επιτυχία η διαπραγμάτευση»

Κορυφαίος υπουργός και ταυτόχρονα εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δήλωνε με νόημα αργά χθες βράδυ στο iefimerida.gr πως «είναι επιτυχία η πολιτική διαπραγμάτευση», εξηγώντας ότι η Αθήνα από την αρχή προσδοκούσε οι διαβουλεύσεις να περάσουν σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα απεμπλοκής.

Όσο για τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα σε Αθήνα-Βρυξέλλες κυρίως για τα δημοσιονομικά του΄16, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως «δεν είναι δυσεπίλυτες». Στόχος τις μέρες που απομένουν είναι να εργαστούν όλες οι πλευρές ώστε να γεφυρωθούν τα κενά και να γίνει μία παραγωγική σύνοδος.

Ερχεται Σαββατοκύριακο «φωτιά» με μπαράζ διαβουλεύσεων

Αν και ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, η σκέψη του δεν φεύγει ούτε λεπτό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.Με ενδιαφέρον, αναμένεται τόσο η ομιλία του από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, όσο και η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, καλά πληροφορημένες πηγές, κάνουν λόγο για νέα τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ Γιούνκερ μέσα στο Σαββατοκύριακο, δίχως να αποκλείουν επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και ένα έκτακτο Eurogroup πριν τη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις.
Η ελληνική αντιπροσωπεία πάντως επιστρέφει τα ξημερώματα του Σαββάτου( όπως ήταν προγραμματισμένο), οπότε και από θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί "πυρετός" κλειστών συσκέψεων



Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: