Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Μπέος εκλιπαρεί για τη σωτηρία του! Πρώτα δήλωσε ανεξάρτητος, ύστερα ψήφισε Ν.Δ. και τελικά είναι ΑΝΕΛ


..

Ο Μπέος εκλιπαρεί για τη σωτηρία του!

Πρώτα δήλωσε ανεξάρτητος, ύστερα ψήφισε Ν.Δ. και τελικά είναι ΑΝΕΛ


ΜΠΕΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ 2

Ημέρα αποκαλύψεων η σημερινή. Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό “Άστρα” και τον Δημήτρη Μαρέδη, ότι είναι ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ (ουδέν μεμπτόν). Ο κ. Μπέος να υπενθυμίσουμε ότι στις δημοτικός εκλογές δήλωνε ανεξάρτητος, μετεκλογικά ψήφισε την παράταξη της ΝΔ για την ΚΕΔΕ και σήμερα δήλωσε τελικά ότι είναι ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ.
Η αποκάλυψη του δημάρχου ασφαλώς ήταν βόμβα στην πολιτική σκηνή της Μαγνησίας, διότι οι ασχολούμενοι με την πολιτική γνωρίζουν το τι έχει γίνει από τις αρχές του 2014 μέχρι σήμερα στο παρασκήνιο. Ο κ. Μπέος για να βγει δήμαρχος Βόλου είχε συγκεντρώσει γύρω του πολλούς συμπολίτες απ’ όλα τα κόμματα. Από τη ΝΔ είχε την υποστήριξη της βουλευτού και υφυπουργού τότε κ. Ζέττας Μακρή, από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους ΑΝΕΛ τον στήριξε η Βούλα Αλεξίου, που ήταν το δεξί του χέρι και ο πολιτευτής Κώστας Αλεξίου. Τότε για όσους γνωρίζουν η κα Χρυσοβελώνη κράτησε ουδέτερη στάση, ενώ ο κ.Καμμένος όταν ήλθε στο Βόλο επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κ. Μιτζικού όχι όμως και του κ. Μπέου. Μετά την ανάδειξη του σε δήμαρχό Βόλου, ο κ.Μπέος συνέχισε την αγαστή συνεργασία με την κα Μακρή και ψήφισε ΝΔ και τον κ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ, με μια συμφωνία όμως…Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μπέος ζήτησε από την κυβέρνηση τότε της ΝΔ ως αντάλλαγμα να φέρει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος μια τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα άλλαζε ο νόμος ο οποίος θέτει σε αργία τους δημάρχους, όταν τους ασκείται δίωξη για κακούργημα. Η “ντροπολογία” έγινε γνωστή από τον υφυπουργό που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε προς απογοήτευση του κ. Μπέου. Με αυτή την τροπολογία, αν περνούσε…νύχτα από τη Βουλή, ο κ.Μπέος θα παρέμενε δήμαρχος έστω και αν του ασκούνταν δίωξη με το παραπεμπτικό βούλευμα που αναμένεται να εκδοθεί για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Μετά την αποτυχία του σχεδίου ο κ.Μπέος ήλθε πολύ κοντά με τους ΑΝΕΛ, όταν μάλιστα έγινε το κόμμα συνεταίρος στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε το χρώμα του “πουκαμίσου” του και έγινε ΑΝΕΛ, κάτι το οποίο παραδέχθηκε στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη.
Ή προσπάθειά του και η ελπίδα του ήταν το κόμμα των ΑΝΕΛ να περάσει την τροπολογία ώστε να μην χάσει το δημαρχιακό θώκο ο κ. Μπέος. Έως αυτή τη χρονική στιγμή το κόμμα των ΑΝΕΛ δεν προέβη σε καμία κίνηση, αλλά και να την πράξει οι αρμόδιοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενημερωμένοι και παρακολουθούν μία προς μία τις τροπολογίες που περνούν οι βουλευτές στα διάφορα νομοσχέδια. Ο κ. Μπέος αύριο ίσως δηλώσει ότι ένα άλλο κόμμα υποστηρίζει, άλλωστε είναι πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αν τελικά τον κάνει υπερήφανο. Πάντως αυτή την περίοδο πολύ τους πάει τους ΑΝΕΛ, όχι μόνον γι΄αυτό το λόγο, αλλά διότι πολύ “φοριούνται” τελευταία οι ΑΝΕΛ ακόμη και στα ΜΜΕ της περιοχής μας, στα οποία γίνονται τεράστιες αλλαγές και θα τις δούμε στο άμεσο μέλλον. Πάντως η δήλωση του δημάρχου ότι είναι ΑΝΕΛ έπεσε σαν βόμβα στη ΝΔ. Πρόσφατα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης έκανε τεράστιες προσπάθειες να τον φέρει κοντά στον κ. Σαμαρά και να επιτευχθεί χειραψία, ενώ όπως υποστηρίζουν νεοδημοκρατικοί κύκλοι, η δήλωση έγινε γνωστή στην κ. Μακρή από την οποία έως τώρα δεν υπήρξαν αντιδράσεις.
Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗ
http://magnesianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: