Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Παπανδρέου παίρνει το όπλο του ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης

749B02CC6FCC34361FD68BD9BD4E604E.jpg Παπανδρέου παίρνει το… όπλο του ενόψει ψήφου εμπιστοσύνης.Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην ..
πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό Σαμαρά – Βενιζέλου, δεδομένης της στάσης που φαίνεται να κρατά ο πρώτος τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα απευθύνει τα βέλη του τόσο στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Το πόσο σκληρή θα είναι η επίθεση και μέχρι που είναι διατεθειμένος να «τραβήξει» το σχοινί, δεδομένων και των πολύ λεπτών ισορροπιών στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι κάτι που προβληματίζει και τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά την άνευ προηγουμένου σύγκρουση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των 40 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο χρεώνει υπόγειες διεργασίες που οδήγησαν στην πτώση του, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταστήσει σαφές ότι επιχειρεί μία κεντροαριστερά στροφή, προσβλέποντας σε ένα σημαντικό τμήμα της Χαριλάου Τρικούπη που παραμένει προσηλωμένο στον ίδιο και ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να επιδιώξει μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Οι όποιες εξελίξεις στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ και των… επιγόνων κομμάτων που αναμένεται να προκύψουν, θα αποσαφηνίζονταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος το φθινόπωρο. Ενδεικτικές της δυσμένειας προς το πρόσωπο του προέδρου είναι και οι δηλώσεις του Κώστα Σκανδαλίδη, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να τεθεί και θέμα ηγεσίας. Ωστόσο, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η απόφαση για προσφυγή στην ψήφο εμπιστοσύνης, που αποτελούσε σύμφωνα με πληροφορίες πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε να στριμώξει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, φαίνεται πως πρόλαβαν τους σχεδιασμούς του Γιώργου Παπανδρέου.
Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού πάντως σημειώνουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο…
http://arouraios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: