Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Κατακόρυφη αύξηση στο «φακελάκι» - Ατιμωρησία γιατρών..

Κατακόρυφη αύξηση στο «φακελάκι» - Ατιμωρησία των επίορκων γιατρών.Έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη φανερώνει ότι οι.. γιατροί που πιάνονται να παίρνουν φακελάκι πέφτουν στα… μαλακά, καθώς δεκάδες υποθέσεις παραμένουν στα συρτάρια του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να παραγράφονται και οι γιατροί συνεχίζουν κανονικά το «έργο» τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το φαινόμενο είναι σύνηθες και γιατροί που συλλαμβάνονται να παίρνουν «φακελάκι», επιστρέφουν κανονικά στη δουλειά τους.

Η δυσλειτουργία του οργάνου, καταγράφεται επισήμως από έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη. Στην έκθεση καταγράφεται περιστατικό στο οποίο δεν επιβλήθηκαν ποινές σε γιατρό ακόμη και μετά από αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση καθώς εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου περισσότερες από 60 υποθέσεις οι οποίες μόνο ελάχιστες έχουν ανατεθεί σε εισηγητές, καθιστώντας την παραγραφή τους την  πιο πιθανή εξέλιξη.

Η ατιμωρησία των γιατρών που παίρνουν φακελάκι, είναι σύμφωνα με την εφημερίδα μία από τις αιτίες που το φακελάκι ζει και βασιλεύει στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ασθενείς στη χώρα μας καταβάλλουν πλέον περισσότερα από 119 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους για τις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

Ακόμη κι αν κανείς σκεφτεί, όπως συμπληρώνει η εφημερίδα, ότι οι ιδιωτικές δαπάνες στο ΕΣΥ αυξήθηκαν λόγω της εφαρμογής του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία ο λογαριασμός… δεν βγαίνει. Από την έρευνα που είχε πραγματοποιήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε δείξει πως το ποσό που δαπανούν οι Έλληνες για την «δημόσια» υγεία φθάνει ετησίως τα 400 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από το εισιτήριο ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακό είναι πάντως, όπως τονίζει η εφημερίδα, ότι οι γιατροί που παίρνουν φακελάκι δεν πτοούνται ούτε από τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων, καθώς η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών έχει κάνει κατά καιρούς αυστηρές συστάσεις αλλά και ειδική καμπάνια για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: