Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Βορίδης: «Ανδρες σε... λοχεία, γυναίκες με... προστάτη

Βορίδης: «Ανδρες σε... κατάσταση λοχείας, γυναίκες με... προστάτη νοσηλεύονταν στις ιδιωτικές κλινικές» Βορίδης: «Ανδρες σε κατάσταση λοχείας, γυναίκες με προστάτη νοσηλεύονταν στις ιδιωτικές κλινικές».Την επέκταση των ελέγχων και ..
στα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.
Αφορμή αποτέλεσαν τα στοιχεία του ελέγχου στις ιδιωτικές κλινικές για το 2013, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν σωρεία παραβάσεων.
Παράλληλες νοσηλείες, πρόσθετες χρεώσεις, νοσηλείες για άντρες, που δήθεν έπασχαν από γυναικολογικά νοσήματα ή βρίσκονταν σε κατάσταση λοχείας, γυναίκες ασθενείς με προστάτη και άλλες ανδρικές παθήσεις, είναι μόνο μερικά από τα αξιοπερίεργα που εντόπισαν οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, πέντε εκατομμύρια ευρώ χρεώθηκαν στον ΕΟΠΠΥ απ΄τις ιδιωτικές κλινικές για νοσηλείες «μαϊμού», ενώ επιπλέον 36,4 εκατ. ευρώ αφορούν σε «διαφορές αστικού χαρακτήρα».
Στη συνέντευξη Τύπου, συμμετείχαν και οι προκάτοχοι του κ. Βορίδη, Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Ανδρέας Λοβέρδος.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση του κ. Γεωργιάδη, ότι «αυτό είναι το καλό παράδειγμα για το ποια Ελλάδα θέλουμε, σημειώνοντας ότι το κράτος και οι πολιτικές έχουν συνέχεια».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: