Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Πύδνας Κολινδρού Θετικό το πρώτο δείγμα!

Σε συναινετικό κλίμα συνεννόησης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.Θετικό το πρώτο δείγμα! Πρώτο δείγμα θετικό..
για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού, με την δημοτική αρχή αλλά και τις παρατάξεις της μειοψηφίας να δείχνουν διάθεση συνεννόησης. Μάλιστα, ο κανονισμός που θα ισχύει από εδώ και στο εξής τροποποιήθηκε με προτάσεις και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, όπου ήταν δυνατόν, και γενικότερα η συνεδρίαση της Τρίτης διεξήχθη σε κλίμα που ευνοεί τη συνεργασία για το καλό της βόρειας Πιερίας.
 

Το κλίμα αυτό ενισχύθηκε από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου Βαγγέλη Λαγδάρη, ο οποίος στο θέμα του κανονισμού έδωσε βάση στο να γίνονται καλές εισηγήσεις που θα προωθούν το διάλογο και εξίσου προσεκτικές τοποθετήσεις. Παράλληλα, έθεσε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο ως θεματοφύλακα της καλής λειτουργίας και ζήτησε κατανόηση για όποιες καθυστερήσεις στην προετοιμασία των θεμάτων, καθώς υπάρχει ζήτημα υποστελέχωσης στο Δήμο.

Υπέρ της αλληλοσυνεννόησης τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Καζάς, ενώ και ο Δημήτρης Ζαφείρης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του. Θετικοί εμφανίστηκαν και οι Γιώργος Γκαϊντατζής και Κώστας Δανιηλίδης, καταθέτοντας ωστόσο και προτάσεις για αλλαγές. Ενδεικτικά, έγιναν δεκτές προσθήκες όπως η αναφορά ότι το Δ.Σ. θα λαμβάνει υπόψη τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να συσταθούν οι εξής επιτροπές: Αθλητισμού και Πολιτισμού, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημοτικής Περιουσίας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Βεβαίως, οι κοινωνικοί φορείς του τόπου θα έχουν δικαίωμα να θέτουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ και περισσότερος χρόνος θα δίνεται στους ομιλούντες όταν κρίνεται δίκαιο.

Αρχικά, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσία αντιπροσωπείας πολιτών της Μεθώνης, εκ των οποίων ο Γιάννης Μωυσίδης εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση του λιμανιού, βρίσκοντας σύμφωνο τον Δήμαρχο, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις. Πρόσφατα, έγινε καθαρισμός του λιμανιού στην υπόθεση όμως εμπλέκονται τα Τμήματα Αλιείας και Περιβάλλοντος, όπως και το Λιμενικό Ταμείο. Πρόθεση είναι να γίνει άμεσα ευρεία σύσκεψη για να οριστούν ρητά οι ευθύνες κάθε πλευράς.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν έργα που είναι σε εξέλιξη όπως του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων Λιβαδίου, της κατασκευής του πολιτιστικού κέντρου Αιγινίου, του τουριστικού περιπτέρου στις Λουλουδιές και της ανάπλασης του πάρκου Αλυκών, ο καθορισμός δικαιώματος συνδέσεων στο δίκτυο αποχέτευσης των οικισμών Π. Ελευθεροχωρίου, Μεθώνης & Ν. Αγαθούπολης, μεταξύ άλλων.

Ακόμα, συγκροτήθηκαν μια σειρά επιτροπών με πρώτη αυτή για την εξέταση - τροποποίηση του κανονισμού άρδευσης σχετικά με τις ορυζοκαλλιέργειες, ύστερα από καταγγελίες για μη τήρησή του. Μέλη θα είναι οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Κακάνης και Βάσω Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αιγινίου Τάσος Λούκας, εκπρόσωποι πολιτών και καλλιεργητών οι κ. Μπατσακίδης και Παραλυκίδης και από την αντιπολίτευση οι Γιώργος Αριστείδου, Ξανθίππη Βασιλειάσου και Γιώργος Γκαϊντατζής.

Εκπρόσωπος του Δήμου Πύδνας Κολινδρού στην Επιτροπή Προγράμματος Διαχείρισης LEADER, στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ", στο Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "ΠΙΕΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" και στη Γενική Συνέλευση της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. θα είναι ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αβραμίδη.

Ως μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου από την πλευρά της μειοψηφίας εκλέχτηκαν οι Γιώργος Πολυχρονίδης και Δημήτρης Σιανίδης, ενώ έγινε και η κλήρωση για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στις επιτροπές παραλαβής εργασιών, παροχής υπηρεσιών και έργων, αλλά και στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών και διενέργειας διαγωνισμών για την εκμίσθωση ή εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου για το χρονικό διάστημα από 01-09-2014 μέχρι 31-12-2014.

Με εισήγηση του προέδρου της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. Δημήτρη Χλεμέ, ψηφίστηκαν ο εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Π. Ελευθεροχωρίου και η τροποποίηση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της ΔΗ.ΚΟΙΝ.Ε. που εντάσσει στο προσωπικό έναν παιδίατρο και έναν διοικητικό υπάλληλο για το πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής Ζωής.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός της Εμποροπανήγυρης που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τον κ. Ανδρικόπουλο να παρουσιάζει οικονομικά στοιχεία και μια σειρά παρεμβάσεων στη λειτουργία και τις διαδικασίες, ενώ συγκροτήθηκε και η Επιτροπή διεξαγωγής Εμποροπανήγυρης για το έτος 2015. Μέλη της είναι οι:

Βάσω Νικολοπούλου, Κώστας Κακάνης, Γιάννης Νιώπας, Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, Καίτη Γκορτσίλα, Κώστας Πετκόπουλος, Γιάννης Αχλατλής, Πέτρος Τερζής, Νίκος Αργυριάδης, Γιάννης Γρηγοριάδης, Στέφανος Γιουμούκης και Παρασκευάς Μηλκούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: