Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Με Σαμαρά η λαμπρή καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος»

Ο «Πιπίνος», το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Ρ-214 του Πολεμικού Ναυτικού και το πρώτο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθελκύστηκε χθες με λαμπρότητα. 
Λαμπρή καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος».Ο «Πιπίνος», το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Ρ-214 του Πολεμικού Ναυτικού και το πρώτο.. που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, καθελκύστηκε χθες με λαμπρότητα.
Μήνυμα ισχύος και ανάπτυξης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς την καθέλκυση του υποβρυχίου «Πιπίνος» χθες στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα υποβρύχιο που κατασκευάστηκε σε ελληνικό ναυπηγείο από ελληνικά χέρια. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι τα Ναυπηγεία αποτελούν«πλούτο» και «αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα», που «είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας για τη στρατηγική ανάπτυξη της χώρας».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου την εποχή που κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας και με δικό του νόμο». Το «Πιπίνος» είναι το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης P214 που εντάσσεται στο Πολεμικό Ναυτικό και τα οποία ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Αποστολάκης χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του «τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο». Η καθέλκυση έγινε με κάθε επισημότητα, παρουσία του πρωθυπουργού, του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη, του κ. Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών κ. Κικίλια και Βαρβιτσιώτη και σύσσωμης της στρατιωτικής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Στην τελετή παρέστησαν και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας και Β. Χατζηχαραλάμπους, βουλευτές και διπλωμάτες, ανάμεσά τους και ο Γερμανός πρέσβης.

Ο υπουργός Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι «ο όλος χειρισμός της υπόθεσης των υποβρυχίων αναδεικνύει το πόσο σημαντική για τη χώρα είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα, όπως η άμυνα». Εξέφρασε δε την ευαρέσκειά του προς τον αρχηγό ΓΕΝ για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση του σχεδιασμού εντός χρονοδιαγραμμάτων. «Επιβεβαιώνουμε ότι μπορούμε να κατασκευάζουμε αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας», πρόσθεσε.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και την επιβίβαση του πληρώματος, ο κ. Σαμαράς και οι επίσημοι επισκέφθηκαν το υποβρύχιο και στη συνέχεια συνομίλησαν με τους εργαζομένους του ναυπηγείου, οι οποίοι μάλιστα παρέδωσαν στον πρωθυπουργό φάκελο με το μείζον ζήτημα που τους απασχολεί, τι θα απογίνει, δηλαδή, μετά την ολοκλήρωση των υποβρυχίων.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: