Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δωρεάν Wi-Fi σε επτά σταθμούς μετρό, ΗΣΑΠ, και ακολουθούν

 
Να σερφάρουν στο Διαδίκτυο θα μπορούν πλέον κατά την αναμονή τους σε επτά σταθμούς οι επιβάτες των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες),
καθώς έχει ήδη ενεργοποιηθεί από την εταιρεία δωρεάν ασύρματη πρόσβαση. Συγκεκριμένα, στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ακρόπολη, Ομόνοια, Πειραιάς, Νεραντζιώτισσα και Δουκίσσης Πλακεντίας, οι επιβάτες έχουν, πλέον, τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω Wi- Fi στους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και τις αποβάθρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη συνεχή βελτίωση και παροχή νέων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και σε συνεργασία με την hellas οnline, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί δίκτυο προηγμένης τεχνολογίας Wi-Fi, που εξασφαλίζει αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στους επτά επιλεγμένους σταθμούς των γραμμών 1, 2 και 3 του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου. Σύμφωνα με την εταιρεία, στα μέσα Ιουλίου προγραμματίζεται η σταδιακή επέκταση του δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς του μετρό (γραμμές 2 και 3), των ΗΣΑΠ, καθώς και σε στάσεις του τραμ.
Στο μεταξύ, για πιλοτικές υπηρεσίες παρεμφερούς περιεχομένου διακρίθηκαν οι ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και τους απονεμήθηκε από το Transport & Logistics Awards 2014 βραβείο αριστείας στην ενότητα «Βελτιώσεις στις οδικές υπηρεσίες μεταφοράς και συγκοινωνιών». Η διάκριση αφορούσε στις πρότυπες πιλοτικές διαδρομές που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε 3 λεωφορειακές γραμμές και έχει επεκταθεί σήμερα στις 9 γραμμές. Οι πιλοτικές αυτές γραμμές που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΟΣΥ για αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον επιβάτη περιλαμβάνουν:
• Δοκιμή και αξιολόγηση νέων τεχνολογιών, όπως δωρεάν Wi-Fi, φωνητική αναγγελία στάσεων, τουρνικέ στην μπροστινή πόρτα και επιβίβαση από αυτήν.
• Εφαρμογή πρακτικών που βελτιώνουν την κανονικότητα και ακρίβεια των δρομολογίων. • Ενίσχυση της πληροφόρησης του επιβατικού κοινού. • Βελτίωση της εταιρικής κουλτούρας. Στην ψηφιακή εποχή περνούν σταδιακά και οι σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς ο ΟΣΕ έχει θέσει σε λειτουργία το Σύστημα Ενημέρωσης Επιβατών σε πραγματικό χρόνο σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει οθόνες πληροφόρησης επιβατών, οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο που ενημερώνεται και αλλάζει συχνά διαθέτοντας και διαδραστικές δυνατότητες.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: