Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Επιθετικότητα και "βόμβες" από τον Μιχαλολιάκο-βίντεο

 
Από πρωτοφανή ένταση και ύβρεις συνοδεύτηκε η κατάθεση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στη Βουλή επί της..
άρσης ασυλίας. "Σας μιλάει ο αρχηγός της τρίτης πολιτικής δύναμης στην Ελλάδα" ανέφερε, ενώ προχώρησε αποκάλυψη πως εκτός από τον Τάκη Μπαλτάκο, μαζί του συνομιλούσε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, αλλά και άλλοι δύο υπουργοί.
Εντύπωση προκάλεσε η επιθετική του στάση με την έναρξη της κατάθεσης, καθώς  όταν του ζητήθηκε να ηρεμήσει από τον προεδρεύοντα της Βουλής, Χ. Μαρκογιαννάκη, του φώναξε: Σκάσε ρε!".
Ο ίδιος υπενθύμισε δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα, μεταξύ άλλων τη δολοφονία Τεμπονέρα από στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και δολοφονία με δράστη μέλος της ΕΠΕΝ, όταν αρχηγός της ΕΠΕΝ ήταν ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. "Εκεί δεν υπήρχαν συλλογικές ενοχές και συλλογική ευθύνη" τόνισε.
Τόνισε πως στήθηκε μια πολιτική σκευωρία κατά της Χ.Α., ότι οι αρχές "έψαχναν για οπλοστάσια και μαύρο χρήμα και δεν βρήκαν τίποτα". "Δεν υπάρχουν στη δικογραφία, τα έχουν εξαφανίσει", ανέφερε.
Αποκάλυψε πως "όσα είπε ο Μπαλτάκος είναι αλήθεια", κάνοντας μνεία στο βίντεο με τον πρώην Γραμματέα της κυβέρνησης στο οποίο συνομιλούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη. Σημείωσε πως η γνωριμία του με τον Μπαλτάκο είναι παλιά, από "εθνικιστικούς αγώνες" στα γραφεία της ΕΟΚΚΑ που ίδρυσε ο Γρίβας, επικεφαλής της ομάδας "Χ".
Αποκάλυψε επίσης ότι είχαν τακτικές συνομιλίες και ότι όταν ήθελε να του μιλήσει έβγαιναν στο μπαλκόνι, γιατί φοβόταν "κοριούς και κάμερες".
Ανέφερε επίσης ότι η Αντιτρομοκρατική βρήκε διάφορες κλήσεις στο κινητό του αλλά όχι την κλήση από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Γιώργου Μουρούτη, ο οποίος ήθελε επαφές με την Χρυσή Αυγή, όπως και άλλοι δύο υπουργοί της κυβέρνησης, τους οποίους δεν κατονόμασε. Με αυτούς είπε ότι είχε μυστικές επαφές εκτός Βουλής.
"Ήθελαν να μας προσεταιρισθούν, πολλές φορές το προσπάθησαν, με την ΕΠΕΝ στις εκλογές του 89, διαλύοντας τον Καρατζαφέρη", ανέφερε. Μίλησε ξανά για πολιτική σκευωρία, και τόνισε: "Φτιάξατε κατηγορητήρια βάσει των δημοσκοπήσεων. Είμαστε στη φυλακή και πήραμε 10%".
Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος είναι υπερήφανος που διώκεται για τις ιδέες του και ότι "οι χειροπέδες είναι τίτλος τιμής".
Δείτε live την συνεδρίαση
ση








Περίπου 300 οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα, προκειμένου να υποδεχτούν τον αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους βουλευτές Παππά και Λαγό. Το κέντρο είναι αποκλεισμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας.



Ο Γραμματέα της Χ.Α., ο Χρήστος Παππάς, και ο Γιάννης Λαγός, προσήλθαν στην Ολομέλειας στις 12 το μεσημέρι για τη λήψη απόφασης στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.



Η μεταγωγή των τριών βουλευτών, που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, έγινε με αυστηρά μέτρα.



Βίντεο: Η συγκέντρωση των χρυσαυγιτών




Συγκέντρωση ΧΑ για την άφιξη Μιχαλολιάκου στη βουλή01:35reEmbedit
Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Skip in 0

share




Βίντεο: Χρυσαυγίτες "τσεκάρουν" τις καθαρίστριες




Χρυσαυγίτες κινούνται προκλητικά προς την κατάληψη των καθαριστριών00:39reEmbedit
Play
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Remaining Time -0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Skip in 0

share





Οι έλεγχοι κατά την είσοδο είναι αυστηροί ενώ περιορίστηκαν οι άδειες εισόδου του κοινού στα θεωρεία.



Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου.



Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).



Η Χ.Α. αναμένεται στην Ολομέλεια, να επικαλεστεί το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στην άρση ασυλίας των βουλευτών και συγκεκριμένα ότι «η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής».



Στο ίδιο άρθρο ωστόσο προβλέπεται ότι «η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής».



Η συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας, στην περίπτωση των διακοπών της Βουλής, έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου.



Στην επιστολή εκείνη ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι, από το αίτημα της εισαγγελικής αρχής και μετά, έγινε ακρόαση των βουλευτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή εξέδωσε τη γνωμοδότησή της και στη συνέχεια με απόφαση της Ολομέλειας, υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα, «η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή των εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών ή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: