Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Γρίφος ο ανασχηματισμός ..Πηγή του Μαξίμου έλεγε χθες...

 
Γρίφος ο ανασχηματισμός.Πηγή του Μαξίμου έλεγε χθες το βράδυ ότι ο ανασχηματισμός μετατίθεται για την ερχόμενη Τρίτη.Μπορεί τα χαμόγελα..
χθες το βράδυ, μετά τη σχεδόν τρίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, να περίσσεψαν κι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υπενθύμισε το αυτονόητο, ότι ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του Πρωθυπουργού, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός στο Μαξίμου, στα υπουργεία και στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για το γεγονός ότι η σχετική φημολογία «σέρνεται» από το βράδυ των ευρωεκλογών.
Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έλεγε χθες ότι πρώτον χάθηκε το πλεονέκτημα του «θετικού αιφνιδιασμού» και του μηνύματος της επανεκκίνησης της κυβέρνησης, δεύτερον χάνεται πολύτιμος χρόνος μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα και σημαντικές αποφάσεις και τρίτον για μια ακόμη φορά παρατηρείται το φαινόμενο των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης στέλνοντας αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία.Στο δια ταύτα, ουδείς πλέον είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο ανασχηματισμός θα γίνει αύριο ή μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πηγή του Μαξίμου έλεγε χθες το βράδυ ότι ο ανασχηματισμός μετατίθεται για την ερχόμενη Τρίτη. Όσον αφορά στα πρόσωπα η συσχέτιση του νέου υπουργού Οικονομικών με τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει βάλει στην κυριολεξία δύσκολα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, οι αλλαγές στα υπουργεία έχουν κλειδώσει και το μόνο που μένει «ανοιχτό» είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ. Η μόνη σταθερά είναι ότι σε τέσσερα υπουργεία δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους επικεφαλής και αυτά είναι το Εξωτερικών, το Άμυνας, το Ενέργειας και το Τουρισμού.
Ο κ. Σαμαράς τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση το μεσημέρι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά την επιστροφή του τελευταίου από τη Βιέννη.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο γραφείο του στο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο σε μια προσπάθεια να λύσουν το γρίφο του ανασχηματισμού.
http://www.naftemporiki.gr/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: