Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Αρνήθηκε συμμετοχή στην υπεξαίρεση ο Παπαγεωργόπουλος

Αρνήθηκε εκ νέου συμμετοχή στην υπεξαίρεση ο Παπαγεωργόπουλος 
Στη «γραμμή» που κράτησε στο πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, κινήθηκε ο τέως δήμαρχος..
Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος, κατά τη χθεσινή απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπεξαίρεση ύψους 17,9 εκατομμυρίων ευρώ, που τελέστηκε κατά τη διάρκεια της 12ετούς θητείας του στο «τιμόνι» του δεύτερου Δήμου της χώρας.
Αρνήθηκε εκ νέου συμμετοχή στην υπεξαίρεση ο Παπαγεωργόπουλος
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε πως συμμετείχε στην υπεξαίρεση ή ότι γνώριζε γι΄ αυτήν, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για τον έλεγχο του ταμείου αφού είχε παραχωρήσει τη σχετική αρμοδιότητα στους αντιδημάρχους, επικαλέστηκε την πολυετή διαδρομή του στον αθλητισμό, στην πολιτική και στην αυτοδιοίκηση, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει τις αδιαφανείς κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών που πέρασαν μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της παράταξής του.
Εντύπωση προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε σχετικά με την τύχη χρηματικού ποσού 181.000 ευρώ, το οποίο αντλήθηκε από το Χρηματιστήριο μετά τις εκλογές του 2006 από την πώληση μετοχών που είχαν αγοραστεί με χρήματα της δημοτικής παράταξης.
Ο τέως δήμαρχος υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά φυλάσσονταν επί τέσσερα χρόνια στο γραφείο του, σε μετρητά, και πως με αυτά αγοράστηκαν …τσιμούχες, παξιμάδια διαφορικού και άλλα ανταλλακτικά απορριμματοφόρων του δήμου, έγιναν δωρεές σε τηλεμαραθώνιο για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, δόθηκε επίδομα σε πολύτεκνη δημότισσα, αγοράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε επιφανείς επισκέπτες της πόλης (Πήτερ Ουστίνοφ, Κατρίν Ντενέβ κ.ά.), και τέλος πληρώθηκαν τα δικαστικά έξοδα της χαμένης αγωγής του κατά της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χ.Αράπογλου.
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος κάλυψε εκ νέου τον στενότερο συνεργάτη και συγκατηγορούμενό του, τέως γενικό γραμματέα Μ.Λεμούσια, παρά τις εισηγήσεις που δέχτηκε να αποστασιοποιηθεί, ώστε «να μην χορέψει μαζί του τον χορό του Ζαλόγγου», όπως χαρακτηριστικά είχε ειπωθεί στο πρωτόδικο δικαστήριο.
Μίλησε για έναν εργατικό, έντιμο και αποτελεσματικό συνεργάτη, που βρισκόταν έξω από την οικονομική διαχείριση. Όταν, δε, ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε σε περίπτωση που θα μάθαινε ότι ο συνεργάτης του υπεξαιρούσε και επιχειρούσε να τον εκβιάσει, απάντησε «θα τον είχα αποκηρύξει, θα τον είχα καταγγείλει και θα τον είχα στείλει στη δικαιοσύνη».
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος απάντησε με αμήχανη σιωπή στην ερώτηση αν θα αποδεχόταν να μοιραστεί με τις υπηρεσίες του δήμου την αμέλειά τους να ελέγξουν τον καταχραστή υπάλληλο, ενώ επισήμανε πως αν «στην άλλη ζωή» ξαναεκλεγόταν δήμαρχος θα είχε εγκατασταθεί στο ταμείο.
Μίλησε για «τις 462 ημέρες και τις 462 βασανιστικές νύχτες» του μέχρι τώρα στη φυλακή, και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: «Αν υπάρχει έστω και ένα αποδεικτικό στοιχείο ότι σε όλη μου τη ζωή υπεξαίρεσα ένα ευρώ, να πεθάνω στη φυλακή. Αλλιώς, να διώξετε τη λάσπη από πάνω μου, να αποκαταστήσετε το όνομά μου, την τιμή και την υπόληψή μου».

ΕΘΝΟΣ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: