Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ύβρεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια

 
Με εντάσεις «διανθίστηκε» η παρουσία στη Βουλή του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των ...
επίσης προφυλακισμένων βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.Αντιδράσεις προκάλεσε ο χαρακτηρισμός «άθλιοι και αχρείοι, να σας λυπηθεί ο Θεός», που είπε ο Χρ. Παππάς. Βουλευτές ζήτησαν να ανακαλέσει, αλλά ο Χρ. Παππάς αρνήθηκε. Τότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει και να βρίζει – κίνηση την οποία ακολούθησαν και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Ο Ν. Μιχαλολιάκος φώναζε: «Ιαβέρηδες που ψηφίζετε αντεθνικά νομοσχέδια θα τον κλείσετε στη φυλακή;». Από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν φράσεις όπως: «σκάσε», π…..,»  «ασχολήσου με τα καρότα», «καραγκιόζηδες» «αλήτες» «ξεφτιλισμένοι».
Ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από το έδρανο του και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα, όρθιοι, φώναζαν «είστε άθλιοι» και «είστε εκτός νόμου κόμμα». Ο Ηλίας Κασιδιάρης έπιασε από το μπράτσο τον Νίκο Μίχο και τον συγκράτησε λέγοντάς του «δεν αξίζει τον κόπο».
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, όταν ο προεδρεύων του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπενθύμισε στον Γραμματέα του κόμματος ότι ξεπέρασε το πεντάλεπτο της ομιλίας του, σήκωσε το χέρι του και φώναξε «άι στο διάολο! Σκάσε ρε!».
Μαζί του σηκώθηκαν όρθιοι και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος μίλησε για 16 λεπτά, ο Χρ. Παππάς για 30 λεπτά και ο Γ. Λαγός για 15 λεπτά.Ο Χρ. Παππάς, που ήταν ο μόνος που ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, πέρασε μπροστά από τον καθήμενο στα υπουργικά έδρανα υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και φάνηκε ότι κοντοστάθηκε και κάτι του είπε. Ο Υπουργός δεν αντέδρασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Παππάς του είπε: «Δεν ντρέπεσαι να με κοιτάς στα μάτια ρε;»Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε αντιπαράθεση και με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Όταν ο Χρ. Παππάς αναφέρθηκε στον κ. Βορίδη, λέγοντας «αυτόν σκοπεύετε να κάνετε υπουργό;», ο κ. Γεωργιάδης του είπε «να ντρέπεστε».Αργότερα, ο Χρ. Παππάς ισχυρίσθηκε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης του έχει πει «καλύτερα ο γιος μου Χρυσαυγίτης παρά κομμουνιστής και ΣΥΡΙΖΑίος», και ο Υπουργός κούνησε υποτιμητικά το κεφάλι του.Η σύζυγος του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κάθισε πίσω του και είχε ακουμπισμένο το χέρι της στον ώμο του.
Σημειώνεται πως η Βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία τόσο του Ν. Μιχαλολιάκου, όσο και του Χρ. Παππά και του Γιάννη Λαγού.


http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: