Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Την αντίθεσή της στο Νέο Λύκειο επανέλαβε η ΟΛΜΕ Συνάντηση με την ηγεσία του υοπυργείου Παιδείας

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο εξέφρασε για ακόμη μια φορά το προεδρείο της ΟΛΜΕ.
Τη διαφωνία τους στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο...
εξέφρασε για ακόμη μια φορά το προεδρείο της ΟΛΜΕ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήλωσαν «αιφνιδιασμένοι» από την κίνηση του υπουργείου να προωθήσει τροπολογία για την οργανικότητα των θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.
Όπως δήλωσε  η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη, οι καθηγητές ζητούν «ένα εύλογο χρονικό διάστημα» για να μελετήσου]ν την τροπολογία και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας, επισημαίνοντας ότι από τους εκπαιδευτικούς που είχαν υπαχθεί στο καθεστώς, οι 925 απορροφήθηκαν από τα ΙΕΚ, 100 επέστρεψαν στα σχολεία τους, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο και περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ενώ απομένουν 600, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε συντριπτικό ποσοστό από τις δομές του υπουργείου Υγείας.
Όπως σημείωσε ακόμη ο υφυπουργός, λύθηκε το θέμα της στελέχωσης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, με την πρόσληψη 873 αναπληρωτών δασκάλων και 1.687 ειδικοτήτων (καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών σπουδών και δραματικής τέχνης) μέσω του ΕΣΠΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι θέλετε γράφετε ή δουλεύετε και εσείς για λογαριασμό του Υπουργείο και εις βάρος των εκπαιδευτικών?
Πότε απορροφήθηκαν οι 925 από τα ΙΕΚ ;
Πότε επέστρεψαν στα σχολεία τους οι εκατό, καθώς είχαν δεύτερο πτυχίο;
Πότε οι περίπου 300 στελέχωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας;

Εκτός και αν έχετε τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις, τις οποίες θα επιθυμούσαμε να τις δημοσιεύσετε να ενημερωθούμε και εμείς, διαφορετικά μην παίζετε με την ψυχολογία μας.