Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Εμπρηστική επίθεση πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στο Κολωνάκι.
Οι αγνωστοί εμφανίστηκαν γύρω στις...
οκτώ το βράδυ στην οδό Γεναδίου 3, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού και αφού απομάκρυναν δύο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί, έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στο ισόγειο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές.
Η φωτιά δεν έλαβε διαστάσεις και σβήστηκε λίγο αργότερα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.
Οι δράστες αναζητούνται ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.
«Η άνανδρη και τρομοκρατική επίθεση, όπως η σημερινή, από κουκουλοφόρους στο πολιτικό μου γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν μέσα συνεργάτες μου, εμπεριέχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά την επίθεση.
Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται. Θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και τους πολίτες. Σε ό,τι με αφορά δε με πτοούν. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δημοκρατία , τους Πολίτες και την Πατρίδα μου.
Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα για την έγκαιρη και άμεση επέμβασή τους» συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Σύσσωμη καταδίκη από κυβέρνηση και κόμματα
Την επίθεση στο γραφείο του κ.Βαρβιτσιώτη καταδίκασε η κυβέρνηση. Σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφέρει τα εξής:
«Καταδικάζουμε σφοδρότατα τη βίαιη εισβολή κουκουλοφόρων και τον εμπρησμό του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Οι θιασώτες του τρόμου και της βίας έχουν εναντίον τους το σύνολο της κοινωνίας μας. Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται».
Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει τα εξής:
«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό».
Την εμπρηστική επίθεση εναντίον του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η σημερινή εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλουν στην ενδυνάμωση του φαύλου κύκλου της βίας, του αυταρχισμού και της καταστολής».
Την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και τις βιαιότητες εις βάρος των συνεργατών του, καταδίκασε η Δημοκρατική Αριστερά. «Τέτοιου είδους επιθέσεις το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πυροδοτούν εντάσεις και να τροφοδοτούν τον κύκλο της βίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Την επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του M. Βαρβιτσιώτη. Αυτές οι ενέργειες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τους σκοπούς και τους στόχους που υπηρετούν» υπογραμμίζεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: