Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΙ ΛΕΝΟΞ: Bάλτε φρένο στα ροζ βιντεοκλίπ

Η Ανι Λένοξ υποστηρίζει πως πρέπει η προβολή κάποιων προκλητικών βιντεοκλίπ να απαγορευτεί σε ανηλίκους.
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013
Θέμα αξιολόγησης των βιντεοκλίπ σε κατάλληλα και ακατάλληλα για ανηλίκους, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, θέτει η Ανι Λένοξ.
Η Ανι Λένοξ υποστηρίζει πως πρέπει η προβολή κάποιων προκλητικών βιντεοκλίπ να απαγορευτεί σε ....ανηλίκους.
Η Ανι Λένοξ υποστηρίζει πως πρέπει η προβολή κάποιων προκλητικών βιντεοκλίπ να απαγορευτεί σε ανηλίκους.  
Η δημοφιλής τραγουδίστρια δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή της πως οι γονείς οφείλουν να απαιτήσουν να υπάρχει σήμανση στα μουσικά βίντεο που προβάλλονται στην τηλεόραση, όπως ακριβώς γίνεται και στις ταινίες, προκειμένου να προφυλάξουν τα παιδιά τους από εικόνες οι οποίες δεν συνάδουν με την ηλικία τους.
Η Ανι Λένοξ εξέφρασε την άποψη πως πολλά βιντεοκλίπ της σύγχρονης ποπ μουσικής σκηνής είναι σκοτεινά και πορνογραφικά, γι' αυτό και θα πρέπει να απαγορευτεί η προβολή τους σε ανήλικα παιδιά.
Φρόντισε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως ποτέ στη ζωή της δεν υπήρξε πουριτανή και πως αυτό που επιθυμεί είναι η προστασία των παιδιών από θεάματα που δημιουργούν αρνητικά πρότυπα: «Είμαι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά κάποιες εικόνες ανήκουν ξεκάθαρα στην κατηγορία του πορνό. Πώς θα εμποδίσεις τα παιδιά σου να εκτεθούν σ' αυτό; Είναι τόσο ισχυρό», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Αν μία ποπ σταρ κάνει ένα ελαφρώς πορνό βιντεοκλίπ ή μια ζωντανή εμφάνιση με υπερβολική σεξουαλικότητα θα πρέπει το θέαμα να εκτιμηθεί και να κρίνεται ακατάλληλο για ανηλίκους».
Ενα από αυτά θα μπορούσε να είναι και το βιντεοκλίπ της Γκάγκα για το τραγούδι «Cake»
Ενα από αυτά θα μπορούσε να είναι και το βιντεοκλίπ της Γκάγκα για το τραγούδι «Cake»
Η τραγουδίστρια μάλιστα κάλεσε τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους, απαιτώντας την τοποθέτηση αυστηρών ορίων σε τέτοιου είδους εικόνες.
Η Ανι Λένοξ βρέθηκε προ ημερών στο επίκεντρο της δημοσιότητας μέσα από έναν δημόσιο διάλογο που άνοιξε με τη νεαρή ποπ σταρ Μάιλι Σάιρους με αφορμή την προκλητική εμφάνιση της δεύτερης στα βραβεία MTV.
Η Λένοξ συμβούλευσε τη Σάιρους να μην επιτρέπει στη μουσική βιομηχανία να την εκμεταλλεύεται μέσα από τέτοιου είδους εμφανίσεις οι οποίες παραπέμπουν σε πορνό.
Αντίστοιχες εμφανίσεις που συζητήθηκαν έντονα για τον προκλητικό χαρακτήρα τους έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν κι άλλες δημοφιλείς σταρ της ποπ όπως η Μαντόνα, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Λέιντι Γκάγκα, η Ριάνα κ.ά.
Ωστόσο η Ανι Λένοξ ξεκαθάρισε πως δεν έχει τίποτα προσωπικά με τις παραπάνω κυρίες οι οποίες κάνουν τολμηρές εμφανίσεις.
«Δεν είμαι εναντίον αυτών των καλλιτεχνών. Δεν τις ''χτύπησα'' ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στη σεξουαλικότητα και στον αισθησιασμό, και θεωρώ ότι αυτές οι καλλιτέχνιδες είναι όμορφες. Και, από πολλές απόψεις, αυτό που κάνουν είναι φανταστικό, αλλά θα πρέπει να αρμόζει στις ηλικίες που το παρακολουθούν.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας γονιός νέου αγοριού ή κοριτσιού σε αυτή τη χώρα που ειλικρινά νιώθει άνετα με το να εκτίθενται τα παιδιά του σε τέτοιου είδους πράγματα».
ΕΘΝΟΣ - Αναστασία Κουκά

Δεν υπάρχουν σχόλια: