Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Θόδωρο Αμπατζόγλου - Τέλος Οκτωβρίου τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωφελούς εργασίας


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 Τοπικά
Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου είχε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος.
Κατά τη ...
διάρκεια της εκτενούς συζήτησης τους, ο κ. Κουκοδήμος έθεσε μια σειρά από ζητήματα που πρέπει η διοίκηση του ΟΑΕΔ να αντιμετωπίσει άμεσα ενώ ζήτησε από τον κ. Αμπατζόγλου να μεριμνήσει ταχύτατα ο ΟΑΕΔ για:
Α) την άμεση καταβολή του επιδόματος αφερεγγυότητας στους απολυθέντες της ΕΑΣ Πιερίας

Β) την γρήγορη έναρξη του Προγράμματος Ενίσχυσης Νεανικής Επιχειρηματικότητας που αφορά περί τους 2000 δικαιούχους.

Γ) την γρήγορη έναρξη του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά την κάλυψη θέσεων εργασίας σε φορείς του Δημοσίου από ανέργους αποφοίτους λυκείου και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Δ) την σύντομη εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών των Σχολών ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Ο κ. Αμπατζόγλου δεσμεύθηκε ότι τα Προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Κοινωφελούς Εργασίας πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός (Οκτώβριος), ενώ, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των Εκπαιδευτικών των Σχολών του ΟΑΕΔ, διαβεβαίωσε ότι ο ΟΑΕΔ καταβάλλει προσπάθειες σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου οι εκπαιδευτικοί είτε να επαναπροσληφθούν ως εκπαιδευτικοί στις δομές του ΟΑΕΔ όπου υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες, είτε να μετακινηθούν στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΟΑΕΔ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: