Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΚΕΔΕ: «Αδειάζει» Βρούτση για τις «κομματικές» προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013 
Την παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ και του επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας προκάλεσε η διαμάχη του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και του επικεφαλής του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια για τις προσλήψεις πενταμηνιτών (μεσω ΜΚΟ) στους δήμους.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από...
πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για προσλήψεις με κομματικά κριτήρια του ΟΑΕΔ σε «πράσινους» δήμους, ο κ. Βρούτσης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του Οργανισμού, κατι ποου επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας ότι η παραίτηση ζητήθηκε με αφορμή το χειρισμό κάποιων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Κοινή στάση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στην ΚΕΔΕ
Ωστόσo τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης όσο και ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ και δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης στην ουσία «αδειάζουν» τον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι όλες οι προσλήψεις στους δήμους γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
«Όλες οι προσλήψεις 11μηνιτων, οκταμηνιτών και πενταμηνιτών στους δήμους γίνονται μέσω ΟΑΕΔ», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων στην aftodioikisi.gr.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο οποίος τονίζει ότι «προσλήψεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας γίνονται μέσω των ΜΚΟ με κριτήρια που ορίζει ο νόμος και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ». Προσθέτει δε ότι «οι δήμοι ουδεμία σχέση έχουν με τέτοιες πρακτικές» και εκφράζει την έκπληξή του γιατί «σε μια περίοδο που η ανεργία έχει φτάσει στο 27% και στους νέους το 55% είναι αδιανόητο να λέγεται ότι οι δήμαρχοι εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές».
Ενεργός ο ρόλος του ΑΣΕΠ
Nα σημειωθεί ότι στις προσλήψεις για την Κοινωφελή Εργασίας, το ΑΣΕΠ:
-          εγκρίνει την ανακοίνωση πρόσληψης
-          ελέγχει τη νομιμότητα των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς
-          εξετάζει τις ενστάσεις που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων
Μένει μέχρι να… φύγει
Πάντως, παρά τις, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, διαβεβαιώσεις του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β.  Βενιζέλο για παραμονή, τουλάχιστον προς το παρόν, του Η. Κικίλια στη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ, κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ότι εντός των προσεχών ημερών θα αντικατασταθεί.
Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι η παραίτηση ζητήθηκε με αφορμή το χειρισμό κάποιων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι το πρόβλημα προέκυψε όταν από κυβερνητικούς παράγοντες υποδείχθηκε στον κ. Κικίλια να αντικαταστήσει δύο διευθυντές του οργανισμού κάτι το οποίο αυτός αρνήθηκε.
Να σημειωθεί ότι την παραμονή του κ. Κικίλια επιθυμεί και η ΔΗΜΑΡ, όπως επιβεβαιώθηκε και από επικοινωνία του Χρ. Πρωτόπαππα με τον Δ. Χατζησωκράτη.
ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: