Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο απαχθέντων Ιεραρχών




Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

Τρίτη 23 Απριλίου 2013
Ώρες αγωνίας για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου και του επισκόπου των Μαρωνιτών Ιωάννη, οι οποίοι τη νύχτα έπεσαν θύματα απαγωγής στην ...
μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες, ενώ συνόδευαν ανθρωπιστική αποστολή, σε μια περιοχή, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν νεκρούς τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
Η απαγωγή σήμανε συναγερμό στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενεργοποιήθηκε ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών. 

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, οι κ.κ. Σαμαράς και Αβραμόπουλος επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη -αδελφό του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο- τον οποίο διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνική κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τους ομολόγους του κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία.  Ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της Συνόδου, τόνισε ότι «το σύνολο της διεθνούς κοινότητας πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλουμε τέλος στο δράμα του συριακού λαού».

Η είδηση της απαγωγής έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλη την Ορθόδοξη κοινότητα.
Αξιωματούχοι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκφράζουν φόβους ότι η απαγωγή του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας από αγνώστους στοχεύει στην αλλαγή της μορφής του πολέμου στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φόβοι εστιάζονται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών που μάχονται για περίπου δύο χρόνια το καθεστώς του Άσαντ είναι μουσουλμάνοι, ενώ η Χριστιανική μειονότητα των κατοίκων της Συρίας φέρεται να είναι στο πλευρό του Σύρου Προέδρου. ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: